Karşıyaka Dağcılık Kulübü, Bozdağ'da Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Dağcılık Kulübü, Bozdağ'da Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Karşıyaka Dağcılık Kulübü, 14 Nisan Pazar günü Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından Ödemiş Bozdağ'a çok sağlıklı ve başarılı bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

16.04.2013 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Dağcılık Kulübü, 14 Nisan Pazar günü Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından Ödemiş Bozdağ'a çok sağlıklı ve başarılı bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Pazar günü sabah Karşıyaka'dan ve Konak'tan hareket eden ekip, saat 10.00 gibi Bozdağ'a ulaştı. Bozdağ yerleşim merkezinde önce yaklaşık 20 dakika çay ve ihtiyaç molası verildi. Mola sonrası Doğa yürüyüşüne köyün bulunduğu yaklaşık 1150 rakımdan başlandı. Yürüyüş, normal ve zirve gurubu olmak üzere iki ayrı gurup halinde yapıldı. Normal gurup yaklaşık 1750 rakımlara kadar çıkıp, karlı bölgenin başladığı yerde yaklaşık 1 saat mola verdi ve mola sonrası Bozdağ köyüne indi.

Zirve gurubu ise, karlı bölgelerde yürüyüşüne devam ederek, kayak tesislerinin olduğu Bozdağ zirvesine, 2150 rakıma ulaştı. 27 doğasever başarılı ve sağlıklı bir şekilde zirveye çıkmayı başardı. Zirvede Türk Bayrağı açan grup, bu başarısını fotoğraf ile ölümsüzleştirdi.

Ayrıca zirve gurubu, Atatürk ve silah arkadaşları ile dağlarda vefat eden doğaseverler ve yaklaşık 2 ay önce Bozdağ'da çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Erdem Tapul için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra inişe geçen gurup, 1750 rakımlarda 45 dakika öğle molası verdi. Mola sonrası tekrar yürüyüşe devam edilerek saat 16.30 sıralarında Bozdağ yerleşim merkezinde diğer grup ile buluşuldu. Yaklaşık yarım saat daha mola verildikten sonra da, araçlara binilerek Kırk Oluklar Çeşmesi ziyaret edildi. Buradaki alışverişin ardından İzmir'e dönüldü.

Kulüp yetkilileri, "Bozdağ yürüyüşümüzün başarılı ve sağlıklı bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm çabayı gösteren görevli rehberlerimize ve özellikle de bu etkinliğimizde son derece uyumlu, disiplinli ve koordineli bir yürüyüş gerçekleştiren doğasever arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Dağcılık Kulübü, Bozdağ'da Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement