Karşıyaka'nın Amazonları - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'nın Amazonları

Ragbi bayanlarda 3 yılda 7 kupa alarak inanılmaz bir başarıya imza atan Bostanlıspor bu süre zarfında da 14 oyuncusunu milli takımlara yolladı…

10.09.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 yılda, 7 kupa ve 14 milli oyuncu…

"Türk Ragbisi"nde " Karşıyaka'nın amazonları" olarak isimlendirilen Bostanlıspor'un bayan ragbi takımının inanılmaz başarısının altında yatan gerçek, "Çok çalışmak ve inanmak..."

3 yıl önce kurulan ve ilk yıl şampiyonluğu altın golle kaçırarak 2. olan Bostanlıspor, altı ay sonra Türkiye Şampiyonluğuna yenilmeden ve gol yemeden ulaşarak "Avrupa Rekoru" kırdı. Son şampiyonada da TRF'nin tüm engellemelerine karşın yine şampiyon olan Bostanlıspor bu süre içinde de Yedili bayan ragbi milli takımına 14 oyuncusunu yolladı…

Başkan Avni Erboy, "Ragbide Türkiye'nin bir numarasıyız. Üç yılda Türkiye Şampiyonaları ve turnuvalarda 7 kez şampiyonluk kupasına ulaştık. 14 oyuncumuzu milli takıma yolladık. İlk yedide en fazla oyuncunun Bostanlıspor'dan olması bizim için ayrı gurur veriyor Ragbici kızlarımız zorluklara karşın inanılmaz bir başarıya imza attı. Genel Koordinatörümüz H.Kaya Gücü, antrenörlerimiz Esen Gül ve Nermin Cem'e başta olmak üzere Karşıyaka ve İzmirlilere böylesine anlamlı başarıları hediye eden sporcularımızı tebrik ediyor ve Türk Sporu adına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Takımımızın kurulum aşamasında ve ilk iki şampiyonada antrenör olarak hizmet veren Loic Talhouet'e şükran borçluyuz. Takımımızın kuruluşunda emeği geçen Zeynep Yalman'ı da unutmamamız gerekiyor. İnanarak çıktığımız yolda çok kısa zamanda büyük başarılar elde ettik. Bunları çalışarak kazandık. Her başarıda kızlarımızın, teknik ekibin, yönetimin alın teri var. Bizi destek olanları da unutmamak lazım. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a da sonsuz teşekkürler" dedi.

Bostanlıspor'un milli olan ve milli yakıma çağrılan oyuncuları şunlar: Nermin Cem, Esen Gül, Nazlıcan Erdoğan, Bilgesu Aydın, Tuğçe Kaygusuz, Yonca Şentürk, Ecem Narlıdere, Eda Ergül, Kessüme Bulut, Fatoş Ateş, Nedret Alsaç, Sude Mıhre Çınar, Pamuk Güllü Yılmaz, Nurcihan Kalfa.

Erboy, olanaklarının artması ve saha sorununu çözdükleri an erkek takımlarından da aynı başarıyı elde edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karşıyaka'nın Amazonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement