Karşıyaka'ya Destek Kampanyası - Son Dakika
Spor

Karşıyaka'ya Destek Kampanyası

Karşıyaka Belediyesi, sportif başarısızlığın yanı sıra ekonomik olarak da çıkmaza giren Karşıyaka Spor Kulübü'ne maddi kaynak yaratmak ve kulübü düzlüğe çıkarmak için kampanya başlattı.

13.07.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, sportif başarısızlığın yanı sıra ekonomik olarak da çıkmaza giren Karşıyaka Spor Kulübü'ne maddi kaynak yaratmak ve kulübü düzlüğe çıkarmak için kampanya başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka Spor Kulübü'nün zorunlu ödemelerin yapılması, altyapı, tesisleşme ve düzenli gelir sağlanması için yeni bir sistem oluşturulması hedefiyle Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek kampanyanın tanıtım toplantısına Karşıyakalı iş adamları, müteahhitler, STK temsilcileri ve ilçenin kanaat önderleri ile yaklaşık 200 kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kulübün transfer yasağı ve vadesi gelen borçlar yüzünden maddi olarak da çıkmaza girdiğini aktararak, 104 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka'ya bu zor süreçte destek olunması gerektiğini vurguladı.

"Şimdi; kırgınlık ve küslük zamanı değil, destek zamanı. Buradaki herkesin, Kaf Sin Kaf'a sahip çıkma sorumluluğu ve zorunluluğu var" ifadesini kullanan Akpınar, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ve Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ'un da kampanya için desteğini aldığını bildirdi.

Kampanyanın içeriğine göre ilk etapta transfer yasağının kalkmasının hedefleneceğini, ihtiyaç duyulan para miktarı için, dayanışma toplantısına katılanlardan bütçelerine göre bağış ya da reklam karşılığı maddi destek sağlanacağını, yardımların kulübün Varlık Yönetimi kurulunca kayıt altına alınacağını vurgulayan Akpınar, kampanyaya kişisel olarak 50 bin lira ile destek vereceğini söyledi.

Akpınar, bu sene sportif başarıyı sağlayamayarak küme düştüklerini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Ancak Karşıyakalılık kültürü asla küme düşmez. Bugün başarı ya da başarısızlığı konuşmayacağız çünkü içinde bulunduğumuz durum hepsinden daha kötü. Belediye olarak yasal desteğimiz sürüyor ve sürecek, ancak bu yeterli değil. Bu yüzden herkes elini taşın altına koymak zorunda. Şimdi kırgınlık ve küslük zamanı değil, destek zamanı, birlik zamanı. Burada bulunan herkesin, Kaf Sin Kaf'a sahip çıkma sorumluluğu var. Bizi bir arada tutan tek şey Karşıyakalılık ruhu ise bunu yaşatmak da bizim görevimiz. Bizim için vazgeçilmez olan, Karşıyaka halkının gönül bağı ile bağlı olduğu kulübümüzdür. Kuru kuruya 'Karşıyakalıyım' demeyi bırakacağız ve kulübümüze sahip çıkacağız."

Kaymakam Sadettin Yücel de, "Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü'ne destek olmak ve Karşıyakalılık ruhunu yaşatmak hepimizin asli görevi olmalı. Bu salonda bulunan herkesin, bu anlamlı kampanyaya gönülden destek vereceğinden eminim." şeklinde görüş belirtti.

Kulüp başkanı Altuğ ise sportif yönetim anlayışını güven ve şeffaflık üzerine kurduklarını belirterek, "Tüm giderlerimizi, her harcamamızı açık bir şekilde yayınlayacağız ve kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağız. Bu süreçte, her kesimin desteğine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Karşıyaka'ya Destek Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement