Karslılar Modern Belediye Hizmet Binasına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Karslılar Modern Belediye Hizmet Binasına Kavuştu

Karslılar Modern Belediye Hizmet Binasına Kavuştu

Kars Belediye Başkanlığı’nca yapımına 2012 yılında başlanan ve 2014 yılının ilk aylarında yapımı tamamlanan Modern Belediye Hizmet Binası’nın açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı.

15.03.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Belediye Başkanlığı'nca yapımına 2012 yılında başlanan ve 2014 yılının ilk aylarında yapımı tamamlanan Modern Belediye Hizmet Binası'nın açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı.

Modern Belediye Hizmet Binası'nın açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve binlerce vatandaş katıldı. Modern Belediye Hizmet Binası'nın açılışında konuşan AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, her gün kültür diyen, kültüre önem veren insanların tescilli binayı, tarihi binayı yıktıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Cumhuriyetin ilanıyla 2005 yılına kadar belediye binası olarak faaliyetini devam ettirmiş. Biz geldiğimizde başka bir amaç için devredilmişti. Tekrardan belediye binamızı aldık. Çünkü Kars halkının isteği ve özlemi buydu. Herkesin burada bir takım anıları var. 2012 yılı içerisinde projemizi başlattık. Çok şükür belediye binamız tamamlandı. ve belediye binası içerisinde yaklaşık 80 tane ofis bulunmakta. Belediye binamız 4 bölümden meydan gelmektedir. ve tarihi bina tescilli bina makam olarak kullanılmaktadır. Yine geçmişte yanında sağlık binası olarak kullanılan binamız vardı. Ne yazık ki her gün kültür diyen kültüre önem veren insanlar o tescilli binayı, tarihi binayı da yıkmışlardı. Biz geldik mevcut tescilli binamızı da restore ederek hizmete açmaya hazır hale getirdik" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un ardından AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan da birer konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Bu ülke nasıl asker devleti olmadıysa, bu ülke polis devleti de olmayacak, bu ülke yargı devleti de olmayacak. Bu ülke başka bir vesayetinde devleti olmayacaktır" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Evet büyük bir iradeydi kolay değil. Türkiye'de rahmetli Özal'da rahmetli Erbakan'ın da bu meseleyi bitirmek istemiş, görüşmeler yapmış, ama o zamanki derin devlet buna müsaade etmemişti. Şimdi çok şükür artık Türkiye'de bir askeri vesayet yok. Buda AK Parti'nin önemli başarılarından birisidir. Birileri onun yerine başka bir vesayet kurmak istiyorlar onu şöyleyim. Ama ona da müsade edilmeyecek, bu memlekette hiçbir vesayet olmayacaktır. Bu ülke nasıl asker devleti olmadıysa, bu ülke polis devleti de olmayacak, bu ülke yargı devleti de olmayacak. Bu ülke başka bir vesayetinde devleti olmayacaktır. Sayın Başbakanımıza şundan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Cesaret işiydi. Kolay değil, Türkiye'de bu meseleyi çözmek için dediğim gibi kimler niyet etti. Başbakanımız dedi ki biz riskten korkmayız. Bedeli ne olursa olsun gerekirse zehir içtik deriz. Bu meseleyi çözmek için bütün gücümüzle gayret sarf ederiz. Bizim yaşımız müsaade eder görürüz görmeyiz bilmiyorum. Ama Türkiye'nin siyasi tarihini yazanlar bu iradeyi takdirle yazacaklar. Türkiye'de yaklaşık 1,5 senedir terör dolayısıyla bir tek cenaze geliyor mu? Türkiye'nin hiçbir yerine gelmiyor. Analar ağlıyor mu? Ağıtlar yakılıyor mu? Yakılmıyor. Çok şükür bu büyük bir merhaledir, büyük bir mesafedir. Ama bundan da rahatsızlık duyanlar var. Son günlerde yaşanan meselelerden birisi bu. Ama bu ülkenin ayakları prangadan kurtulmasın. Bu ülkenin anaları evlatları sokağa rahat rahat çıkarmasın. Bu ülkenin insanlarının geleceğine huzur içerisinde bakmasını istemeyenler var. Onun için bu son operasyonların arkasındaki önemli niyetlerden birisi çözüm sürecini akamete uğratmak. Yeniden bu ülkede silahları konuşturmaktır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin halkı buna müsaade etmeyecek. Bu ülkenin Türkleri, Azerileri, Kürtleri, bu ülkede yaşayan 76 milyon buna müsaade etmeyecek" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Modern Belediye Hizmet Binası'nın açılışını Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başkan Nevzat Bozkuş, milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, İl Başkanı Ensar Erdoğdu birlikte yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, tarihi binanın balkonuna çıkarak halkı selamladı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karslılar Modern Belediye Hizmet Binasına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement