Karslılar Yağmur Altında 'Demokrasi Nöbeti' Tuttu - Son Dakika
Yerel

Karslılar Yağmur Altında 'Demokrasi Nöbeti' Tuttu

Karslılar Yağmur Altında \'Demokrasi Nöbeti\' Tuttu

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşlar demokrasi nöbetine devam etti.

07.08.2016 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşlar demokrasi nöbetine devam etti.

Faikbey Caddesi üzerinde sağanak yağmura aldırış etmeden 'demokrasi nöbeti' için meydanı dolduran Karslılar, yağmur altında FETÖ'ye lanet yağdırdı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, CHP İl Başkanı Mustafa Aras İlçe Belediye başkanları ile birlikte yağmur altında platforma çıkarak ellerinde Türk Bayraklarıyla vatandaşları selamladı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, "15 Temmuz gecesinde bu millete karşı darbe yapmak isteyen hainler, sizler, karşılarında görünce sindiler. Terk ettiler, sokaklardan çekildiler ve gittiler. Sizler kahramanlık destanlarını dedelerinize değil, kendi çocuklarına anlatacak bir nesilsiniz. Bu millet kahramanlık destanını 15 Temmuz'da yazmıştır. ve tarihi şerh düşmüştür. Bu millet asil bir milletir. Asaleti ecdadından gelen bir milletir. ve o tarihte de yapması gerekeni yapmıştır" dedi.

Doğan, "Bugün sabah İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki bir görüntüyü izledim, video görüntüsü, basın mensubu canlı yayında aynen şöyle diyor. 'Askerlerle polisler çatışıyor. Vatandaş korkudan sinmiş durumda.' Canlı yayında, vatandaş asla korkmuyor. Vatandaş buraya şehit olmaya gelmiştir. Şahadet şerbeti içmeye gelmiştir. Hep birlikte şehit olacağız. Bu devleti, bu milleti, bu ülkeyi koruyacağız. Şeklinde cevap veriyor. Bu milleti top sindiremez arkadaşlar, tanklar sindiremez. Dolayısıyla birlik beraberlik içerisinde ülkeyi daha ileriye götürmek zorundayız" diye konuştu.

15 Temmuz tarihinden sonra bugünde çok önemli bir tarihtir diyen Vali Rahmi Doğan, "Bugün tüm siyasi partiler, etnik kimlik talibi yapmadan, mezhep ayrımı yapmadan, ırk ayrımı yapmadan bütün Türkiye tek vücut olmuştur. Birlik olmuştur, beraberlik içerisinde darbecilere tüm dünyaya karşı haykırmaktadır. Bu millet bundan sonra daha güçlü bir şekilde yürüyecektir inşallah" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yağmur altına 'demokrasi nöbeti' tutmaya gelen bazı vatandaşlar ıslanmaktan korunmak için farklı alternatifler denedi. Bazı vatandaşlar ıslanmamak için şemsiye kullanırken, bazıları sandalyeyi ters çevirerek başının üzerinde koydu. Bazı vatandaşlar ise yağmura aldırış etmeden sırılsıklam ıslanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karslılar Yağmur Altında 'Demokrasi Nöbeti' Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement