Karsu, 25 Ekim Cuma Akşamı Cemal Reşit Rey'de Olacak - Son Dakika
Güncel

Karsu, 25 Ekim Cuma Akşamı Cemal Reşit Rey'de Olacak

Karsu, 25 Ekim Cuma Akşamı Cemal Reşit Rey\'de Olacak

Karsu geçtiğimiz yıl, Hollanda'da önümüzdeki dönemde en çok konuşulacak 10 isim arasına seçildi.

22.10.2013 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karsu 25 ekim akşamı Cemal Reşit Rey konseri ile bizlerle...

Karsu Dönmez : Bir ​Başarı Hikayesi

Karsu geçtiğimiz yıl, Hollanda'da önümüzdeki dönemde en çok konuşulacak 10 isim arasına seçildi.

Karsu, 25 Ekim Cuma akşamı Cemal Reşit Rey'de olacak, Avrupa'nın dikkatle takip ettiği bu ismi sakın kaçırmayın!

Avrupa onu Hollanda'nın Norah Jones'u olarak tanıyor. New York'da Carnegie Hall'da iki kez sahneye çıktı. Bill Clinton'ın Hollanda'ya geldiğinde mutlaka konserine gittiği bu genç kız 25 Ekim Cuma gecesi Cemal Reşit Rey'de..

Albümünü dinlemek için:: http://www.deezer.com/tr/album/5990557

Karsu, söz ve besteleri kendisine ait olan, içinde caz, soul, funk seslerini bir arada barındıran şarkılarında Türk müziği motiflerini kullanmayı çok seviyor.

Karsu'nun hikayesi 1990 yılında Amsterdam'da Antakyalı gurbetçi bir ailede başlıyor. 6 yaşında televizyonda görüp aşık olduğu piyano ve sesi onun en büyük enstrümanları. Karsu, 2007 yılında New York'da Carnegie Hall'da sahneye çıkma başarısını elde etmiş. Bu konser aynı zamanda onun caz müzikle olan büyülü bir randevusu olarak kişisel tarihinde önemli bir yere sahip. Genç sanatçı, aynı zamanda kendi bestelerini yapıp yorumluyor.

Karsu, 2007 yılında Hollanda'nın en başarılı genç yeteneği olduğunu bir yarışmada ispatladı. Başarılarını kendi deyimiyle "Kendinden emin bir şekilde emin adımlarla ve çok çalışarak kazanan' genç sanatçı Carnagie Hall'da Liza Minelli ile aynı sahnede konser fırsatı verme şansı bulmuş.

Sanatçı, 'Confession' isimli ilk albümünü Hollanda'da geçen yıl yayınladı ve yılın albümü olarak dikkatleri çekti. Prodüktürlerinin bile başarısına şaşırdıkları bu albümde sanatçı kendi bestelerinin yanına 'Gesi Bağları', 'Çok Uzaklarda', 'Her Şeyi Yak' gibi Türkçe parçaları da yorumluyor.

Hollanda basının Norah Jones olarak lanse ettiği Karsu'nun hayatı Mercedes Stalenhoef tarafından beş yıl boyunca kaydedilerek belgesel haline dönüştürüldü. BU çalışma, belgesel dünyasının Cannes'ı olarak gösterilen Amsterdam Belgesel Festivali'nde ödül aldı.

Kendisini sadece müzisyen olarak tanımlayan Karsu, besteci-şarkı yazarı kimliğinin yanında piyanist ve yorumcu olarak başarılarına yenilerini eklemek için çok çalışıyor.

25 Ekim'de Karsu, CRR Konser Salonu'nda Y Kültür Sanat organizasyonu ile sizlerle olacak.

Yüzyılın en önemli müzik salonlarından biri kabul edilen New York'daki Carniege Hall'de bu güne kadar üç konser verme başarısı gösteren Karsu, çeşitli müzik türlerini ve geleneksel Türk müziğini zengin ve çok katmanlı sesiyle cazla harmanladığı tarzıyla büyük bir beğeni kitlesine sahip…

Yine 2013'te Türkiye'de Ankara Caz Festivalinde sahne alan Karsu, Monte Carlo'dan Brezilya'ya, Amerika'ya Antil Adalarına kadar dünyanın pek çok kentinde izleyenlerin gönlünü fethetmeye devam ediyor…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karsu, 25 Ekim Cuma Akşamı Cemal Reşit Rey'de Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement