Kart Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kart Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı

Kart Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Bulgar uyruklu kredi kartı dolandırıcısı iki kişiyi yakaladı.

11.03.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Bulgar uyruklu kredi kartı dolandırıcısı iki kişiyi yakaladı.

İstanbul Caddesi üzerinde bir bankaya ait ATM'den geçen Şubat ayında 206 kredi kartı kopyalandı. Akşam saat 08.00 ile 20.00 arası yapılan kopyalama sonrası, 10 kişiye ait kart bilgileri ile 11 kez işlem yapıldı ve toplam 9 bin 356 TL para çekildi.

Şikayet üzerine, Düzce Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü titiz bir çalışma başlattı. Kartların kopyalandığı banka ATM'si ve MOBESE kameralarında saatler süren görüntü kayıtları tek tek incelendi. Şahısların eşkallerinin belirlenmesi üzerine 8 Mart 2014 Cumartesi günü yapılan takip sonucu, Bulgaristan doğumlu V.T. ile B.N. Türkiye'ye giriş yaptıkları araç ile birlikte Düzce'de Rasim Betir Paşa Bulvarında yakalandı.

V.T. ve B.N'nin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, kredi kartı kopyalanmasında kullanılan batarya bağlantılı kart düzeneği, CD, chipli ve şeritli kartlar, 2 cep telefonu, maket bıçağı, lehim takımı(lehim makinesi, lehim teli, güç kaynağı, kağıt zımpara), flaş disk, dizüstü bilgisayar, şarj aleti, şarj cihazı ve ucuna bağlı aparat, usb kablosu (ucu değiştirilmiş) ele geçirildi.

Şahıslar araçları ile birlikte Düzce Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Burada alınan ilk ifadeler sonrası Düzce Adliyesine sevk edilen şahıslardan V.T. tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevine götürülürken diğer zanlı B.N. adli kontrol ve yurt dışına çıkışı yasaklanarak serbest bırakıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kart Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement