Kartal Belediye Başkanı Öz: Kentsel Dönüşüm Siyaset Üstü Düşünülmeli - Son Dakika
Güncel

Kartal Belediye Başkanı Öz: Kentsel Dönüşüm Siyaset Üstü Düşünülmeli

GAYRİMENKUL sektörünün önemli isimleri 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi' için Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün ev sahipliğinde buluştu.

11.05.2017 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAYRİMENKUL sektörünün önemli isimleri 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi' için Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün ev sahipliğinde buluştu. Zirve'de konuşan Öz, "Kentsel dönüşüm siyaset üstü düşünülmeli" dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen zirvenin ilk oturumunda moderatörlüğü sunucu, yazar, seslendirme sanatçısı Metin Uca yaparken konuşmacı olarak araştırmacı yazar Sunay Akın, şehir planlamacısı Faruk Göksu, pazar araştırmacısı Ertan Aksoy, Doğuş Grubu Ekonomi Grup Başkanı Servet Yıldırım, İtibar Grup Eş Başkanı Reşat Rahimov, Önkollar Başkanı Habibullah Önkollar, Gökdeniz Kartal Satış Uzmanı Hülya Tiktaş, İş GYO Satış Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Tandoğan, AND Pastel Satış Uzmanı Ayşegül Demircioğlu, AC Yapı Mimar Zeynep Özçelik, Doğuş Yayın Gurubu Servet Yıldırım, AND Genel Müdürü Ali Baki Usta, Maya Holding CEO Fuat Atalay, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Metsan Başkanı Cemalettin Satoğlu, Milliyet Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, AC Yapı Başkanı Ali Coşkun, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz katıldı.

"EN İYİ DEPREM DÖNÜŞÜMÜ, YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ VE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPAN BELEDİYEYİZ"

Kentsel dönüşümde Kartal'ın iyi noktada olduğunu söyleyen Op. Dr. Altınok Öz, şunları söyledi:

" İstanbul Boğazından sonra İstanbul'un en güzel yerine hoş geldiniz. Türkiye'nin en iyi deprem dönüşümü, yerinde dönüşümü ve kentsel dönüşümü yapan belediyeyiz. Bu konuda iddialıyız. Daha iyi olan yer varsa gider görürüz ama bu konuda hem belediye olarak, hem müdürlük olarak hem halkın hazırlanması olarak iyi noktadayız. Herhangi bir şeye gerek kalmadı, yürüyor. Bazı yasal sorunlar var tabii. Plan notlarıyla ilgili bazı sorunlar var. Umarım önümüzdeki dönem onlar da kaybolur. Çok hızlı değişim ve dönüşüm içindeyiz. İstanbul'da olabilecek muhtemel bir depremde olabilecek bir hasar sadece İstanbul'u ilgilendiren bir konu değil, Türkiye'yi ilgilendiren bir konu. Bunun için bunun hızlanması gerekiyor. Siyaset üstü düşünmek gerekiyor. İstanbul çok önemli bir konu. Lojistik anlamda çok merkezi bir yer. O halde İstanbul hepimizin koruması ve kollaması gereken bir şehir. Bunun için de dönüşümü siyaset üstü düşünüp önünün tıkanmadan yürümesi gerekiyor."

Zirve'deki katılımcılar hakkında da bilgi veren Öz, şunları söyledi:

"Kartal'da Yatırım, Geleceğe Yatırım Zirvesi'nin bu sene ikincisini yapıyoruz. Geçen sene yatırımcıları çağırdık. Kartal'ı hangi değerlerde görüyorlar diye değerlendirme kuruluşlarını çağırmıştık. Geçmişte yöneticilik yada Kartal'da inşaat yapmış kişileri çağırmıştık. Bu sene biraz daha farklı oldu. Kültür sanat yönüyle Kartal'a vizyon verecek kişileri ağırlıyoruz. Kartal'ın sosyo-ekonomik ve demografik gelişimini araştıran araştırma şirketlerini çağırdık. Halkla birebir temas eden yani Kartal'da satış yapan yatırımcıların satış elemanlarını insanların ne beklediklerini, ne istediklerini anlatmaları için çağırdık. Kartal'a yatırım yapan yabancı sermayecinin Kartal'a hangi gözle baktığını görmek için onları çağırdık."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kartal Belediye Başkanı Öz: Kentsel Dönüşüm Siyaset Üstü Düşünülmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Bandırma Tenis Kulübü ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen şampiyona, 19 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma'yı temsil eden 8 oyuncu, şehrin ismini duyurmak için aylar öncesinden hazırlıklarına başladı.

  • Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı
    12:08 Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde devriye gezen yunus ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurup arama yaptı. Yapılan aramada şüphelinin çaldığı ayakkabılar bulundu. Ayakkabılar sahibine teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi
    12:04 AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi

    Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için alkış istemesinin ardından aynı isteği AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için de yapmıştır.

  • Ayağını çapa makinesine kaptırmıştı, hastanede hayatını kaybetti
    12:03 Ayağını çapa makinesine kaptırmıştı, hastanede hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarla sürdüğü esnada ayağını çapa makinesine kaptırarak ağır yaralanan 75 yaşındaki Tacettin Başkan, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Başkan'ın cenazesi, Akyazı Yongalık Civekdağı Mahallesi Camii'nde defnedilecek.

  • Fatsa'da cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı
    12:03 Fatsa'da cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı

    Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir telefon tamir dükkânında, tamire götürülen cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı. İşletme sahibi hızlı bir şekilde yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş
    12:02 Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş

    Elazığ'da Ramazan Bayramı süresince polis ekipleri tarafından 16 bin 854 araç denetlenirken, alınan tedbirler çerçevesinde yaralamalı kaza sayısında yüzde 41'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili boyunca trafiğin ve sürücülerin güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Denetim sayılarında yüzde 100 artış sağlanarak 16 bin 854 aracın denetlendiği belirtilirken, toplam 13 adet yaralamalı kaza meydana geldiği ve ölümlü kaza yaşanmadığı ifade edildi.

  • Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:02 Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan bir işyerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İki işyeri daha etkilendi ancak yangın büyümeden kontrol altına alındı. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement