Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nden Etkili İletişim Semineri - Son Dakika
Yerel

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nden Etkili İletişim Semineri

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi\'nden Etkili İletişim Semineri

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından düzenlenen seminerde Psikolog Ece Hoşceylan, “Etkili İletişim“ konusunda bilgiler verdi.

23.05.2017 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından düzenlenen seminerde Psikolog Ece Hoşceylan, "Etkili İletişim" konusunda bilgiler verdi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öncülüğünde hizmet veren Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez, bu yıl bir yandan bireysel danışmanlık hizmetlerini sürdürürken diğer yandan kadınların sorun ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak belirlenen konu başlıklarında seminerlerle hizmet alanını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şubat ayından bu yana gerçekleştirilen ve katılımcı grup çalışmaları şeklinde yapılandırılan seminer ile 150 kadına ulaşıldı. Bu çalışmalar ile katılımcılar hem ihtiyaç duydukları konularda uzmanlar tarafından bilgilenme, sorularına cevap bulma imkanına kavuşuyor hem de benzer sorunlar yaşayan kadınlar olarak bir araya geliyor, yalnız olmadıklarını görüyor, birbirleriyle ve merkez ile bağ kurarak güçleniyor.

Son olarak Uğur Mumcu Mahallesinde "Etkili İletişim" konusunda gerçekleştirilen grup çalışmasına Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Kadın Danışma Merkezi ekibi ve 21 kadın katıldı. "Etkili İletişim " konulu grup çalışmasında konuşmacı olarak yer alan Psikolog Ece Hoşceylan, iletişimin hayatımızın en temel alanı olduğunun ve birçok sorun iletişimsizlikten kaynaklandığının altını çizerek, "İletişimdeki sihirli değnek sizsiniz. Sağlıklı iletişimin birinci koşulu kendimizin güçlü ve zayıf yönlerimizle bir bütün olarak tanımaktır. Böylece olaylara yaklaşımımızı kontrol edebilir ve yaşam kalitemizi artırabiliriz" dedi.

Katılımcılar ise iletişim kurarken, farkında olmadan yaptıkları bazı yanlışları fark ettiklerini ve doğru iletişim kurmayı kolaylaştıracak bazı teknikleri öğrendiklerini belirterek, benzer çalışmalarının devamına dair taleplerini iletti. Çalışmanın sonunda katılımcılara Engelsiz Üretim Atölyesi'nde yapılan el emeği sabunlar armağan edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nden Etkili İletişim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement