Kartal'da Depreme Dayanaksız 9 Bina Törenle Yıkıldı - Son Dakika
Genel

Kartal'da Depreme Dayanaksız 9 Bina Törenle Yıkıldı

Kartal'da depreme dayanaksız 9 bina törenle yıkıldı Kartal'da "Yerinde Dönüşüm" devam ediyorİSTANBUL - Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi" çerçevesinde depreme dayanıksız, ömrünü tamamlamış 9 bina yeniden yapılmak üzere törenle yıkıldı.

25.08.2017 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal'da depreme dayanaksız 9 bina törenle yıkıldı

Kartal'da "Yerinde Dönüşüm" devam ediyor

İSTANBUL - Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi" çerçevesinde depreme dayanıksız, ömrünü tamamlamış 9 bina yeniden yapılmak üzere törenle yıkıldı.

Modern bir kent oluşturmak amacıyla projelerini hayata geçiren Kartal Belediyesi, 'Dönüşümde Kartal Modeli' ile çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi'nin depreme dayanıksız, ömrünü tamamlamış binaların depremlerde can ve mal kaybına neden olmaması için uyguladığı "Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi" çerçevesinde konutlar yenileniyor.

Yakacık Çarşı Mahallesi, Yakakent Caddesi'nde yer alan 11730 ada 77 parsellik alan üzerinde kurulu 9 bina, düzenlenen törenle yıkıldı. Törene katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşlarla birlikte binaların yıkımını izledi.

Dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Biz dedik ki her daireye bir buçuk otopark düşecek ve yıllardır da bunu söylüyoruz. Yarın biz yaşlandık, araba kullanamayacağız ama bir buçuk otopark hakkımı var. O zaman ne yapalım. Otoparkın yarı parasını biz aidattan düşelim. Yarı parası da yönetime kalsın veya tamamen kiralayalım bunun faydasını 5 sene sonra araçlar yer altına indiğinde, şu caddeler boşaldığında faydasını göreceğiz. İstanbul bunu yaptığı takdirde en önemli trafik sorunun çözmüş olacak. Kutluyorum, hayırlı olsun diyorum. Allah iş kazası vermesin. 45'inci siteyi dönüştürüyoruz. Bir sürü siteli tekrar evine girdi. Eve giriş töreni hiç yapmadık. İnşallah burayı yaparız" dedi.

Kartal\'da Depreme Dayanaksız 9 Bina Törenle Yıkıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kartal'da Depreme Dayanaksız 9 Bina Törenle Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement