Kartal'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Kartal'da Ramazan Etkinlikleri

Kartal Belediyesi'nin, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz inanç turları başladı.

13.05.2019 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi'nin, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz inanç turları başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un önemli inanç merkezlerine düzenlenen cami ve türbe gezilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikler kapsamında yapılan cami ve türbe gezilerinin ilk misafirleri Yakacık Yeni Mahalle sakinleri oldu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği tur kapsamında mahalle sakinleri, bağlı bulundukları mahalle muhtarlığının önünden, Kartal Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla alındı. Sabah erken saatlerde başlayan tura mahalleliyi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve birim müdürleri uğurladı.

Kartal'dan başlayan turun ilk durağı, Fatih'te bulunan Hırka-i Şerif Camisi oldu. Ramazanın ilk cuma günü ziyarete açılan ve Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerinin ziyaret edilebildiği camide, yaklaşık 2 saat kalarak ibadet eden mahalle sakinleri, daha sonra Eyüp'te bulunan Eyüp Sultan Camisi ve Türbesini ziyaret etti. Eyüp Sultan'da bulunan külliye, imarethane ile önemli din ve devlet büyüklerinin mezarlarını ziyaret eden vatandaşlara, mekanlara ilişkin bilgiler veren tur rehberi de eşlik etti. Turun son durağı ise Anadolu Kavağı'nda bulunan Hz. Yuşa Türbesi oldu. Burada Hz. Yuşa'nın Türbesi'ni ziyaret ederek dua eden vatandaşlar, daha sonra Kartal Belediyesi otobüsleri ile Yakacık Yeni Mahalle Muhtarlığına döndü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kartal'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement