Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Meme Kanseri Hakkında Hasta ve Hasta... - Son Dakika
Sağlık

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Meme Kanseri Hakkında Hasta ve Hasta...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meme kanseri hakkında hasta ve hasta yakınları bilgilendirildi Hastanede meme kanseri tedavisinde son model cihazlar kullanılıyor Meme kanseri tedavisi gören Ayten Çelik: "Güler yüzlü ekipten ve hastanenin temizliğinden...

26.10.2018 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meme kanseri hakkında hasta ve hasta yakınları bilgilendirildi

Hastanede meme kanseri tedavisinde son model cihazlar kullanılıyor

Meme kanseri tedavisi gören Ayten Çelik: "Güler yüzlü ekipten ve hastanenin temizliğinden çok etkilendim"

İSTANBUL - Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meme kanseri hakkında hastalara ve hasta yakınlarına yerinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Hastanede bulunan son model cihazlarla tedavi gören Ayten Çelik' de,"Güler yüzlü ekipten ve hastanenin temizliğinden çok etkilendim. İlacımı burada aldım. Güler yüzlü ekip sayesinde şuan çok iyiyim. Tedavim çok iyi gidiyor. 6 ayda bir kontrollerim var. Kontrollere geliyorum" dedi.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı dolayısıyla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalara ve hasta yakınlarına meme kanseri hakkında yerinde bilgilendirme yapıldı. Başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan, Genel Cerrah Op. Dr. Gülay Dalkılınç ve alanında uzman doktorlar tarafından yapılan bilgilendirmede meme kanserinde erken teşhisin önemine değinilerek,modern cihazlarla uygulanan tedavi sürecinden bahsedildi. Ayrıca, hastanede meme kanserinde kullanılan son model cihazlar ve tedavi ünitelerinin tanıtımı yapıldı.

"Erken teşhis ile uzun dönem yaşam elde etmek mümkün"

Erken teşhis ile daha uzun yaşamanın mümkün olduğunu belirten Başhekim Prof. dr. Recep Demirhan,"Her yıl hastanemizde ve çevremizde meme kanserini erken tanıyabilmek, erken teşhis edebilmek amacıyla bilinçlendirme toplantıları yapıyoruz. Kadınların özellikle 40 ila 69 yaşı arasındaki kadınların en büyük kanser nedeni meme kanseri. Eğer biz kadınların memelerini meme sağlığı açısından düzenli kontrolünü sağlarsak erkenden konan meme kanseri yüz de yüz tedavi edile biliniyor. Bu amaçla da bakanlığımız ve hastanelerimizde çok ciddi bir den çok hekimin bir arada olduğu multidisipliner dediğimiz kanser teşhis ve tedavi birimlerimiz var. Bu birimlerde genel cerrahi uzmanı, tıbbi onkoloji uzmanı, radyasyon onkoloji uzmanı olmak üzere birden çok ekip bir arada meme kanserli hastalarımıza teşhis ve tedavide katkıda bulunuyor. Onun için hastalarımız memelerinde kitleleri olduğu zaman bir an önce hastaneye başvururlarsa erken teşhis ile uzun dönem yaşam elde etmek mümkün. Hastanemize başvuran hastalar, görüntüleme merkezinde teşhisi konulduktan sonra ilk olarak genel cerrahi uzmanımıza geliyor"diye konuştu.

"Biz gerekli cerrahi tedavileri yapıp hastaları onkoloji birimine sevk ediyoruz"

Meme Kanserinin tedavi sürecinden bahseden"Genel Cerrah Op. Dr. Gülay Dalkılınç,"Meme kanserinde en önemli olan şey, erken teşhis, devamında erken tedavi, erken tedavide de önemli olan cerrahi ve onkoloji tedavilerinin devamı. Meme kanserinde ele gelmeyen kitleler çok önemli. Tomografi ve meme ultrasonuyla tanın konması. Görüntüleme eşliğinde biyopsinin yapılması. Ardından patolojik incelemelerden sonra meme kanseri tanısı konmuş hastaların ameliyata alınması. Bu ameliyatta memenin tamamının alınması durumunda ki vakalarda var. Memenin hepsinin alınmasına gerek duyulmayan hastalarda var. Dolayısıyla hastanın birinci ikinci basamak meme görüntülemelerini ve tanılarını koyduktan sonra üçüncü basamak olarak da biz gerekli cerrahi tedavileri yapıp hastaları onkoloji birimine sevk ediyoruz" dedi.

"Güler yüzlü ekipten ve hastanenin temizliğinden çok etkilendim"

Meme kanseri tedavisi gören Ayten Çelik, 2015'de bu hastalığa yakalandım. Kendim muayene ederek kitlemi buldum. Burada tedavi oldum. Güler yüzlü ekipten ve hastanenin temizliğinden çok etkilendim. İlacımı burada aldım. Doktorlarımdan da çok memnun kaldım. Önemli olan inanmak ben doktorlarıma çok inandım, çok güvendim. Güler yüzlü ekip sayesinde şuan çok iyiyim. Tedavim çok iyi gidiyor. 6 ayda bir kontrollerim var. Kontrollere geliyorum"şeklinde konuştu.

"Aldığım tedaviden memnunum"

Radyo terapi sürecinde olan başka bir hasta ise,"Aldığım tedaviden memnunum. Tüm tedavimi burada gördüm. Tüm modern cihazların olduğu bir yerde gördüm. Mutluyum" ifadelerini kullandı.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde Meme Kanseri Hakkında Hasta ve Hasta...
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Meme Kanseri Hakkında Hasta ve Hasta... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.


Advertisement