Kartepe Atık Getirme Merkezi'ne Antalya'dan Ziyaretçi Geldi - Son Dakika
Güncel

Kartepe Atık Getirme Merkezi'ne Antalya'dan Ziyaretçi Geldi

Kartepe Atık Getirme Merkezi\'ne Antalya\'dan Ziyaretçi Geldi

Kartepe AGM, geçtiğimiz hafta içerisinde ağırladığı Antalya Serik ve Kepez ilçelerinden gelen ziyaretçilerinden de tam not aldı.

19.08.2016 16:15  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Aralık 2014 tarih ve 29222 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Getirme Merkezi Tebliğine uygunluğu daha önce denetlenerek uygunluk belgesini alan Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi, çeşitli il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır'ın karşıladığı heyete incelemeleri sırasında Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin ve müdürlükte Çevre Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Gökçen Gönülay eşlik ederek, merkez ile ilgili bilgiler verdiler. Antalya'dan gelen heyete Kartepe ilçesinde kurulu bulunan ve işletimi yapılan AGM'nin tebliğde belirtilen standartlara uygun olduğu ve Türkiye'ye örnek bir tesis teşkil ettiği vurgulandı.

Kartepe AGM Türkiye'ye Örnek

Antalya Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can, Atıkların Geri Dönüşüm Kontrolörü Mehmet Ali Sarı, İhale İşleri Sorumlusu Faruk Eycan, Öztek Temizlik Şirketi Çevre Mühendisi Handan Sezal, Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden Çevre Mühendisi Sevinç Yeter ve Belediye Baş Kontrolörü Yusuf Verim de, Türkiye'de örnek olarak gösterilen AGM'yi yerinde görmek için bu ziyaret gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Kartepe Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, "Çevre koruma politikaları ve çalışmalarına ağırlık veren Kartepe Belediyesi, Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in direktifleri doğrultusunda düzenlemelerini aralıksız sürdürmektedir. Evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Kartepe Belediye Garajı arkasında 2 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Atık Getirme Merkezimizi örnek almak için ziyaretiniz bizleri de mutlu etti." Dedi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin de, "Çevre konusunda hassas olan Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in talimatıyla "Daha Temiz Bir Kartepe İçin El Ele" sloganıyla çalışmalarımızı geniş bir yelpazede aralıksız sürdürüyoruz" dedi. Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi yetkilisi Gönülay da, "Çıkan tebliğe göre belediyeler 1. Sınıf atık getirme merkezlerini kurmakla ve işletmekle yükümlüler. Belediye olarak tebliğ çıkmadan evvel atık getirme merkezimizi kurarak işletmeye aldık" dedi.

Kepez ve Serik ilçeleri gibi daha bir çok il ve ilçeden gelen ziyaretçileri tesislerde ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Gönülay, "Mevkidaşlarımıza tesislerimizi gezdirerek tecrübelerimizi aktarıyoruz. Bundan sonra da gelecek misafirlerimize tesis hakkında yardımcı olmak ve tesisimizi en iyi şekilde işletmek için her türlü gayreti göstereceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Atık Getirme Merkezi'ne Antalya'dan Ziyaretçi Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor
    11:11 Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor

    İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.


Advertisement