Kartepe Belediyesi Mayıs Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Kartepe Belediyesi Mayıs Meclisi Toplandı

Kartepe Belediyesi Mayıs Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi Mayıs ayı toplantısında 7 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

04.05.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediye Meclisinin Mayıs ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Salih Aydın, Ergül Şirin, Ahmet Sağırkaya, Kemal Bayraktar, Sefer Yıldız, Selahattin Altınkaya, Mine Koç ve İsmail Akbaş dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Başkan Üzülmez, gündeme geçilmeden önce meclis üyeleri ve katılımcılara Nisan ayı içerisinde yapılan halk oylamasına istinaden; "16 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasının, ülkemiz için, geleceğimiz için, ilimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi ve Mayıs ayı içerisindeki önemli gün ve haftalara değinerek hatırlatmalarda bulundu.

Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenebilen Kartepe Belediye Meclis toplantısında, bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi.

Meclis gündemindeki 7 madde, AK Parti'li ve CHP'li Meclis üyelerince görüşülerek oylanırken, meclis gündemindeki; belediye hizmetinde kullanılmak üzere 2 adet servis otobüsü temin edilmesi ve çevre koruma ve kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere şartlı hibe araç maddesi oybirliğiyle kabul edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün "Mülkiyeti Belediyemize ait tapuda Kartepe, Ş.Uzunbey Kumlaçiftliği, 420 ada, 1 parsel numaralı, 7.833,00m² yüzölçümlü, Arsa vasıflı taşınmaz ile Sarımeşe, 761 ada, 3 parsel numaralı, 6.369,79m² yüzölçümlü, Arsa vasıflı taşınmazların satışı" ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün "Mülkiyeti Belediyemize ait tapuda Kartepe, Çiftlik 963 parsel numaralı, 742,00m² yüzölçümlü, Tarla vasıflı taşınmazın satışı" ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da oy çokluğu ile kabul edildi.

ÜZÜLMEZ'DEN AÇIK ÇAĞRI

Bu maddelerle ilgili detaylı olarak bilgilendirme yapan ve kamuoyuna açık çağrıda bulunan Başkan Üzülmez;"İlk gün ne dediysek, şimdi ve her zamanda sözümüzün arkasındayız. Vatandaşımızın delikli kuruşunu kendi malımızdan daha fazla ehemmiyetle koruyoruz. Taşınmazlardan bir tanesi eğitim alanı. Buraya özel eğitim alanı planlanıyor. Satışlar açık ihale usülü yapılacak olup, sürecin takvimi netleşince kamuoyuna detayları ile ilan edeceğiz. Piyasa değerinin altında veya herhangi bir sebeple belediyemizin zarara uğrayacağı bir durum söz konusu olursa ilk karşı çıkan ben olurum. Tüm meclis üyelerimizin ve vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Amacımız gerekli rekabet ortamını sağlayarak en karlı neticeyi almaktır" Dedi.

Yine meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilen "Suadiye Mahallesi 0 Ada 1194 numaralı parsel ve 0 ada 1196 numaralı parsel üzerinde "Suadiye Kapalı Pazar Alanı" ve Suadiye Mahalle Konağı" projeleri yapımı ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak proje yapılması" maddesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Üzülmez, "Suadiye'de bu pazar alanı için arkadaşlarımızın tespit ettiği yerin varisleri ile geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık. Tüm varisler ile helalleşerek, ortak mutabakata vararak anlaştık. Bu alanda bir pazar yeri, bir mahalle konağı ve bir de otopark olacak." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Belediyesi Mayıs Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement