Kartepe Ekoköy'de Sertifika Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kartepe Ekoköy'de Sertifika Heyecanı

Kartepe Ekoköy\'de Sertifika Heyecanı

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ekoköy Kadın Üretim Merkezi iş birliğinde düzenlenen yöresel yemek festivalinde 25 kursiyer hünerlerini sergiledi.

28.06.2014 11:37  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi öncülüğünde ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ekoköy Kadın Üretim Merkezi iş birliğinde düzenlenen yöresel yemek festivalinde 25 kursiyer hünerlerini sergiledi.

Kartepe Ekoköy'de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) desteğinde yürütülen "Bir başka yaşam mümkün" adlı proje kapsamında girişimcilere yönelik eğitimler devam ediyor. Ekoköy'de turizm gelirlerini artırarak işsiz bayanlara gelir kaynakları yaratılması, istihdam olanaklarının artırılması ve kadın girişimciliğin desteklenmesiyle sosyal uyumlarını ve yaşam standartlarını yükseltmeyi sağlayan projede hedef kitleye yönelik çalışmaların bir ayağı olan yemek festivali etkinliğinde protokol üyeleri kursiyerlerin heyecanına ortak oldu.

Proje sahibi Kartepe Belediyesi adına Başkan Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliği yaptığı etkinlikte Kocaeli Vali Yardımcısı ve Kartepe Kaymakam Vekili Şükrü Çakır da hazır bulundu. Kartepe'de turizmi ön plana çıkartma vizyonu ile süren çalışmaların Ekoköy'de Marka desteği ile artarak sürdüğünü ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Turizme, ilimize ve ilçemize katkısı olacak Ekoköy, her kesimden ilgi ve destek görmekte. Bu proje kapsamında 2 dönüm arazi üzerinde 10 bungola ev yapılacak. 5 adet satış reyonu ve 40 kişilik butik otel projesi hayata geçecek. 320 metrekarelik alanda kurulan serada kullanılmak üzere 13 bin fidanda dağıtıldı. Bugünde Osmanlı mutfağının yöresel yemekleri kursiyerlerin elinde ayrı bir değer gördü. Bu projede olduğu gibi çeşitlenip yaygınlaştırılacağını müjdelemek istiyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe Ekoköy'de Sertifika Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement