Karting Sezon Galası Körfez'deydi - Son Dakika
Güncel

Karting Sezon Galası Körfez'deydi

Karting Sezon Galası Körfez\'deydi

2014 Türkiye Karting Şampiyonası ilk ayağı, Rotax Max Challenge ve Prokart yarışları ile birlikte 24-25 Mayıs tarihlerinde Körfez Karting Pisti'nde koşulacak.

26.05.2014 13:35  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 karting sezonu 24-25 Mayıs'ta kısa adı İKOK olan İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından Körfez Karting Pisti'nde düzenlenen organizasyonla başladı. Sezon galasında Türkiye Karting Şampiyonası (TKŞ), Rotax Max Challenge (RMC) ve yarışlarında toplam 27 sporcu mücadele etti.

Toplam 7 ayaktan oluşan Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışında Mini kategori 6 sporcu katılımı ile koşuldu. Zekai Özen birinciliğin sahibi olurken, Kerim Sülyak ikinciliği ve Demir Öngüt de üçüncülüğü elde eden isimler oldular.

6 katılımlı Formula Junior kategorisinde, ülkemizi yurtdışında da başarı ile temsil eden Mert Dalkıran birinciliği elde ederken, Bora Özcan ikinci ve Özdemir Altıok da üçüncü sırada yer aldı.

Formula Senior kategorisinde başarılı milli sporcu Berkay Besler zirvede yer alan isim oldu. İkinciliği bu yıl FIA Karting Academy'de ülkemizi temsil etmeye hazırlanan Yiğit Çetin kazanırken, kürsünün üçüncülük basamağına Sarp Kuzey Erdolu çıktı.

Formula Master Sırrı Kolot birinciliği ce Mehmet Yaman ikinciliği ile sonuçlanırken, bu yıl başlayan RMC DD2 kategorisinde Berk Durak birinciliği, Gülhüseyn Abdullayev ikinciliği ve Kerem Zengin de üçüncülüğü elde eden sporcular oldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karting Sezon Galası Körfez'deydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement