Karünder Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karünder Genel Kurulu Yapıldı

Karünder Genel Kurulu Yapıldı

Karabük Üniversitesi Yapma ve Yaşatma Derneği (KARÜNDER)6. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

27.01.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi Yapma ve Yaşatma Derneği (KARÜNDER)6. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Safranbolu Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda yapılan genel kurulda mevcut başkan Ali Özer yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

KARÜNDER Başkanı Ali Özer, 2002 yılında kurulan derneklerinin 6 olağan genel kurulunu yaptıklarını ve 6 yıl boyunca Karabük Üniversitesine ellerinden geldiğince hizmet etme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Özer, yapılan genel kurulda tüzük değişikliğine gittiklerini de belirterek, "Derneğimizin tüzüğü 2002 yılında kurulan sadece sınıfların amfilerinin yapılmasıyla ilgiliydi. Dernek de bir gelir elde edemiyordu. Ama bu tüzükte turizme varıncaya kadar düzenlemiş bulunmaktayız. Üniversiteye biraz daha katkımız fazla olsun diye tüzüğü değiştirdik. Karabük'e inşallah hayırlı hizmetler yaparız" dedi.

Dernek olarak 2002 yılından bu yana yaptıkları çalışmalar ile Karabük Üniversitesinin ve yüksek okullarının amfilerinin donatımı ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Özer, " Dernek yöneticilerimizle birlikte iş adamlarına ve Karabük halkına gittik. Onlardan topladığımız paralarla Karabük Yüksekokulunun ve Safranbolu Yüksekokulunun amfilerinin ve sınıflarının tefrişatını yaptırdık. Bunun akabinde dernek başkanlığına bizi layık gördü yönetim. O günden bu güne kadar da ciddi anlamda bir çalışma sergiledik. Bilindiği üzere 2007 yılında Üniversite olma aşamasında iken Karabük Üniversitesi adayı iken 850 öğrenci hazırlık sınıfının olmaması sebebiyle Çaycuma'ya kaydırıldı. Biz Rektörümüzle bir toplantı düzenleyerek Karabük'ün şehri emini olan iş adamı olan bir ağabeyimizden Yabancı Dil Laboratuarının kurulmasıyla ilgili bir talepte bulunduk. Sağ olsun bizi kırmadı ve Çaycuma'daki 850 öğrenciyi tekrar Karabük'e kazandırdık. Daha sonra üniversite büyüme aşamasına geldiğinde Karabük'te Üniversite okuyan kardeşlerimiz bizden cami talebinde bulundu. Biz o yerlerin tahsisini yaptırdık. Bu yerleri diyanet vakfına devrettirdik. Bilindiği üzere 2010 yılında temeli atıldı ve bugünde muhteşem bir 2000 kişilik camiyi Karabük'e kazandırdık. Şimdi ki projemiz 2010 yılında Sayın Mehmet Ali Şahin beyin meclis başkanlığı sıfatıyla Karabük'e cami temeli atmaya geldiğinde bir protokol imzaladık. Karabük'te şehrin en güzel yerinde 26,5 dönüm Üniversitenin bir fidanlık arazisi var. Biz bunu imara açtık. Sebebi Üniversite ve Karabük iş birliğiyle beraberinde Karabük'ün Üniversite öğrencilerinin ve değerli hocalarının girmesi gerekiyor. Çünkü Karabük bir il. Buraya da Turizm yüksekokulu uygulama haberini yaptırabilirsek bir hayırsevere inşallah elimizdeki projemiz bu. Ama imara açtırdık bu seneki çalışmamız da bununla ilgili olacak. Bizim derneğimizin bir gelir kaynağı yok. Biz vatandaşa çıkıyoruz belli bir sürece getirebiliyoruz. Ondan sonra protokolü sayın rektörümüzle beraber yaptırıyoruz. 1-2 firmayla görüşmemiz oldu. İnşallah mart ayından itibaren o görüşmeleri ileri boyuta getirip, büyük protokolü yaptırıp Turizm yüksekokulunu kazandırabilirsek Karabük haklıda faydalanmış olacak üniversite de faydalanmış olacak" dedi.

Ali Özer başkanlığındaki dernek yönetimi ise şu isimlerden oluştu; " Cemil Altan, Murat Taşdelen, Erkan Börekçi ve Yrd. Doç. Dr. Sezayi Yılmaz. Denetim Kurulu, İsmail Yılmaz, İrfan İnal ve Recep Özer." - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karünder Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement