Kaş ilçesinde dalgıçlar deniz dibi temizliği için daldı - Son Dakika
Güncel

Kaş ilçesinde dalgıçlar deniz dibi temizliği için daldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.

24.05.2021 11:43  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kaş ilçesinde dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.

Kaş Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Kaş Temsilciliğince düzenlenen temizlik çalışmasına, ilçedeki dalış okullarında görevli dalgıçlar ile gönüllü gençlerden oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı.

Etkinlikte katılımcılar Kaş Limanı, Küçükçakıl, Büyükçakıl, Yarımada, Çoban Burnu bölgelerinde dalarak deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Dalışlar sırasında sahil güvenlik ekibi önlem aldı.

Dalgıçların denizden çıkardığı atıklar çuvallara konularak teknelere yüklendi ve limana getirilerek farkındalık oluşturmak amacıyla sergilendi.

Denizden çıkarılan atıklar arasında araç lastikleri, klozet, lavabo taşı, şişeler ve bilgisayar klavyesinin yer alması dikkati çekti.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı açıklamada, ilçede her yıl turizm sezonu başında deniz dibi temizliği çalışması yapıldığını söyledi.

Gelecek nesillere temiz ve güzel bir Kaş bırakmak istediklerini belirten Ulutaş, "Herkesin bu farkındalığa sahip çıkarak katkı sunmasını, destek vermesini bekliyoruz. Sıfır Atık Projesini başlattık. Hem geri dönüşüm hem de denizlerimizin temizliğiyle ilgili projenin ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağız." dedi.

Deniz Ticaret Odası Kaş Temsilcisi Nihat Tokgöz de dalış okullarıyla planladıkları çalışmanın devam edeceğini ifade etti.

Kaş ilçesinde dalgıçlar deniz dibi temizliği için daldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaş ilçesinde dalgıçlar deniz dibi temizliği için daldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement