Kaş Sevdalıları Kabak Koyuna Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Kaş Sevdalıları Kabak Koyuna Yürüdüler

Kaş Sevdalıları Kabak Koyuna Yürüdüler

Kaş Turizm Tanıtma derneğinin her pazar düzenli olarak gerçekleştirdiği Likya yürüyüşlerinin bu haftaki rotası Fethiye Faralya-Kabak koyu oldu.

15.01.2014 09:12  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerli ve yabancı katılımcıların katıldığı yürüyüş etkinliğinde 30 Mart yerel seçimlerine bağımsız belediye başkan adayı olarak giren Kaş'ın sevilen simalarından Mustafa Eriş de vardı.

Büyük çoğunluğunu Kaş'a sevdalı katılımcıların oluşturduğu ekipte, değişik ülkelerden Kaş'a gelip yerleşen onlarca yabancı konuk da vardı.

Pazar sabahı Noel baba bahçesinde buluşan Likya yürüyüşçüleri Kaş Turizm Tanıtma derneğinin ayarladığı otobüsle Fethiye'ye doğru yola çıktı. İki saatlik yolculuk esnasında katılımcılar birbirleriyle tanışıp kaynaşırken Dernek Başkanı Dr Munise Ozan, yürüyüşle ilgili rota ve mesafe hakkında bilgiler verdi.

Faralya köyüne ulaşıldıktan sonra otobüsten inildi ve yürüyüş başladı. Bu noktadaki en ilginç detay kuşkusuz, kandil dolasıyla okunan ve yürüyüşün 2 Km'lik kısmı boyunca da duyulan Faralya köyündeki camiden yükselen ilahilerdi.

İlk mola noktası yeşilin toprağı karış karış örttüğü eşsiz deniz ve dağ manzarası ile yürüyüşcüleri kucaklayan bir düzlüktü. Güneşin cömertce ışıklarını ve sıcaklığını sunduğu bu saatlerde gönüllüler ufak yollu bir piknik fırsatını da geri çevirmediler. En küçük bir çikolata parçasının bile paylaşıldığı ortam eşsizdi.

Yürüyüşün rehberliğini yapan David Crann, yürüyüşün yeni rotasını anlattıktan sonra mini piknik keyfi sona erdi ve yürüyüş yeniden başlamış oldu.6 km kadar süren ikinci etapta, tertemiz oksijen ve bol güneşle günün tadını çıkaran katılımcılar, hoş sohbeti de eksik etmeden 2.mola noktasına ulaştılar.

Kabak koyuna 1-2 km kala verilen molada rehber Crann ve Başkan Ozan, katılımcılara alternatif bir seçenek sunarak isteyenlerin 1 km'lik mesafedeki kabak koyuna inebileceklerini, isteyenlerin ise dağ yolundaki patikalardan dolaşıp 4 km daha yürüyerek aynı noktaya varabileceklerini söylediler.

Can Kahvecioğlu önderliğindeki 5-6 kişilik bir grup kestirmeden Kabak koyuna inmeyi tercih ederken geri kalan 25 kişilik grup ise dağ yolundan Kabak koyuna inmek için yola koyuldular.

Dağ yolunu tercih eden yürüyüşçüler sarp yolu 'bana mısın' demeden yürürken, muhabbetin de tadını çıkartıp bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler.

Bir çok fotoğraf tutkunu için eşsiz fırsatlar sunan Likya yolu yürüyüşlerinde, fotoğrafa gönül veren yerli ve yabancı bir çok katılımcı bu fırsatı sonuna kadar kullandılar.

Yürüyüşe heyecan katan ve katılımcılar arasında kahkahalara sebep olan olaysa, bir grup katılımcının dönem dönem gerçekleşen kopmalardan dolayı yollarını şaşırıp kaybolmasıydı. Teknolojinin yetmediği yerlerde ıslıkların devreye girdiği anlarda, özellikle Cahide Akın ve Zeynep Erdoğan'ın ıslıkları, Kabak koyunu deyim yerindeyse inletti. Neyseki her hangi bir zayiat olmadan ana grup bulundu ve macera tatlı sonla bitti.

Kabak koyunun üzerindeki köyde tekrar buluşan yürüyüşçüler, burada sıcak çaylarını yudumlayıp otobüse binerek Kaş' a doğru yola çıktılar. Yorgunluğun da etkisiyle bir çok yürüyüşçü uykuya dalarken, kalanlar türküler, şarkılar söyleyerek yolculuğa ayrı bir keyif kattılar.

Likya yürüyüşlerinin önümüzdeki haftaki rotası da belli oldu. Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Ozan, "önümüzdeki hafta Elmalı da bir yürüyüş gerçekleştirmek istiyorduk, fakat hava şartlarından dolayı bundan şimdilik vazgeçtik. Yeni rotamız Sütleğen-Kuruova hattı olacak. 9 km'lik bir yürüyüş mesafesi var, katılımcıların hava şartlarını da hesap ederek giyim kuşamlarını belirlemelerini tavsiye ediyorum. Katılmak isteyenler pazar günü sabah 09.00 da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Noel Baba Cafe'ye gelebilirler." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kaş Sevdalıları Kabak Koyuna Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement