Kaşıkçı Olayının Açığa Çıkması İçin Çalışmalar Sürdürülüyor" - Son Dakika
Politika

Kaşıkçı Olayının Açığa Çıkması İçin Çalışmalar Sürdürülüyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, "Bu şahsın belli bir mekana girdiği ve o mekandan çıkmadığı görülmektedir.

13.10.2018 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, "Bu şahsın belli bir mekana girdiği ve o mekandan çıkmadığı görülmektedir. Dolayısıyla bunun açığa kavuşturulması gerekir. Her türlü spekülasyondan uzak olarak, olayın açığa çıkması için en yüksek hassasiyeti gözeterek çalışmalar sürdürülüyor." dedi.

Çelik, AK Parti Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kaşıkçı meselesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil herkesin hassasiyetle takip ettiğini söyledi.

Konuya ilişkin iki ayaklı bir soruşturma yürütüldüğünü ifade eden Çelik, "Birincisi, Türkiye'nin kendi müstakil soruşturması. İkincisi de geçen günlerde görüldüğü gibi Suudi makamları Türkiye ile işbirliği yapmak istediler." diye konuştu.

Çelik, Kaşıkçı olayını "çok vahim bir meseledir" şeklinde tanımlayarak, şöyle devam etti:

"Bu çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoğunlaşma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir şekilde soruşturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir. Kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti topraklarının içerisinde, Viyana Sözleşmesi'ne göre Türkiye Cumhuriyeti toprağı değil o ülkenin toprağı sayılabilecek bir alanda bu eylemin yapıldığına dair tartışmalar, iddialar var. Dolayısıyla bunlarla ilgili soruşturmalar bu çerçevede yürütülecek. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'ni, bizi doğrudan ilgilendirmektedir. Kendi topraklarımızın içinde bu şahsın kaybolması söz konusu. Bu şahsın belli bir mekana girdiği ve o mekandan çıkmadığı görülmektedir. Dolayısıyla bunun açığa kavuşturulması gerekir. Her türlü spekülasyondan uzak olarak, olayın açığa çıkması için en yüksek hassasiyeti gözeterek çalışmalar sürdürülüyor."

"Bu eyleme karışanlar varsa ağır sonuçları olur"

Ömer Çelik, bu eylemi Türkiye Cumhuriyeti'nin asla meşru görmeyeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu eyleme karışanlar varsa kuşkusuz bunun ağır sonuçları olur. Ama bu mesele sadece Türkiye Cumhuriyeti ile bu eylemi yapanlar arasında değildir. Bu demokratik dünyayla, uluslararası düzenle, uluslararası kurumlarla bu eylemi yapanlar arasında bir meseledir. Dolayısıyla demokratik dünyadan da çok yüksek sesler ortaya çıkıyor bu konunun takibiyle ilgili. Dünyanın her tarafında bu konuya yüksek hassasiyet gösteriliyor. Hassasiyetimiz çok yüksektir. Şundan herkes emin olsun; bir takım yapılan çalışmalar hakkında günübirlik bilgi verilmemesi, bu konudaki hassasiyetin pörsüdüğü anlamına gelmemektedir. Çok yüksek bir ilgiyle bu çalışmalar yürütülüyor, büyük bir hassasiyetle bu çalışmaları takip ediyoruz, eninde sonunda bu eylem nasıl olmuştur, bunu kimler yapmıştır, bu şahıs nasıl kaybolmuştur, saygın bir gazeteci nasıl birden bire ortadan kaybolabilir, ona karşı nasıl bir eylem gerçekleştirilmiştir ve bu eylemi kimler gerçekleştirmiştir, bu eninde sonunda ortaya çıkacaktır."

Çelik, bu olayın soruşturulmasında kimsenin kuşku duymaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu meseleyi sonuna kadar takip edeceğiz ve açığa çıkaracağız." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kaşıkçı Olayının Açığa Çıkması İçin Çalışmalar Sürdürülüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement