Kasım Süleymani'nin halefi Kaani'nin Bağdat'ta olduğu iddia edildi - Son Dakika
Güncel

Kasım Süleymani'nin halefi Kaani'nin Bağdat'ta olduğu iddia edildi

Kasım Süleymani\'nin halefi Kaani\'nin Bağdat\'ta olduğu iddia edildi

ABD saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin halefi İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta olduğu iddia edildi.

03.06.2020 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin halefi İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta olduğu iddia edildi.

Irak'taki "Nas News" haber sitesi, İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan başkanlığında Bağdat'ı ziyaret eden heyette Kaani'nin de bulunduğunu ileri sürdü.

Haberde, Kudüs Gücü Komutanı Kaani'nin ülkeye Irak Başbakanı Mustafa el-Kaızmi'nin talimatı üzerine İran heyetinde bulunan diğer isimler gibi vize alarak resmi giriş yaptığı ifade edildi.

Kasım Süleymani'nin, Irak'a vizesiz giriş yaptığı biliniyordu.

İranlı heyet Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüştü

Sabah saatlerinde Bağdat'a gelen Enerji Bakanı Erdekaniyan başkanlığındaki İran heyeti, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldi.

İki ülke arasında elektrik ve su konularındaki iş birliğinin ele alındığı görüşmede Erdekaniyan, Irak'ta enerji alanında yatırım yapmak istediklerini ifade etti.

İranlı heyetin, Başbakan Kazımi ve Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD yönetimi, Kazımi kabinesinin Meclisten geçmesinin ardından, İran'dan gaz ve elektrik ithal etmesi konusunda Irak'a geçici süreliğine muafiyet uygulanacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kasım Süleymani'nin halefi Kaani'nin Bağdat'ta olduğu iddia edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement