Kasımda İş Sanat'ta Buluşalım! - Son Dakika
Güncel

Kasımda İş Sanat'ta Buluşalım!

İş Sanat'ın birbirinden özel etkinliklerle dolu yeni sezonu 5 Kasım'da başlıyor

15.10.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yıl boyu sanat, yıl boyu festival" mottosuyla şimdiye kadar gerçekleştirdiği etkinliklerle on binlerce sanatseveri dünyaca ünlü sanatçılar ve seçkin orkestralarla buluşturan İş Sanat, 16. sezonuna kasım ayında 'merhaba' diyor. 20.30'da başlayacak etkinliklerin biletleri 8 Ekim'de satışa çıktı.

İş Sanat, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmuyor ve yeni sezonunu ülkemizin en saygın orkestralarından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ile karşılıyor.

Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisindeki başarılı performanslarıyla tanıdığımız Hande Küden (keman), Poyraz Baltacıgil (çello), Ferhat Can Büyük (piyano)'e eşlik edecek.

Klasik müziğin fenomenleri arasındaki yer alan ve 2013 yılında yine İş Sanat sahnesinde verdiği konserle sanatseverleri büyüleyen ödüllü kontrtenor Andreas Scholl ve The Guardian'ın "abartıdan uzak ve ruha dokunan bir yorumcu" sözleriyle yücelttiği, günümüzün en değerli kontrtenorlarından Iestyn Davies, ilham verici yorumlarıyla tanınan The English Concert eşliğinde İş Sanat'ta sahne alacak. Modern dansın Picasso'su kabul edilen ve yarım asrı aşan kariyeri boyunca sayısız sanatçıya ilham olan vizyoner koreograf Martha Graham'ın 1926 yılında kurduğu Martha Graham Dance Company, 90. yıl turnesi kapsamında iki gecelik özel temsillerle İş Sanat sahnesini onurlandıracak. İş Sanat'ın caz kuşağı kapsamındaki ilk konuğu, Güney Afrika'nın duayen piyanisti Abdullah Ibrahim olacak. Edebiyat tutkunlarının büyük bir ilgiyle takip ettiği dinleti serisi ise Orhan Veli şiirleriyle başlayacak.

Parlayan Yıldızlar ve BİFO ile sezona dinamik bir başlangıç

İş Sanat 16. sezonunda seyircisini Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisindeki üstün performanslarıyla hafızalara kazınan genç sanatçılar Hande Küden (keman), Poyraz Baltacıgil (çello), Ferhat Can Büyük (piyano)'ün vereceği açılış konseri ile selamlayacak. Genç yaşlarına rağmen enstrümanlarındaki hâkimiyetleri ve mükemmel olgunluktaki yorumlarıyla göğsümüzü kabartan ödüllü yetenekler, dünyanın en saygın klasik müzik festivallerinden BBC Proms'a Türkiye'den davet edilen ilk topluluk olma ayrıcalığını yaşayan BİFO ile aynı sahneyi paylaşacak. Sascha Goetzel'in vizyoner ve yenilikçi yaklaşımıyla müzikalitesini ispatlayan BİFO'nun ve birbirinden değerli üç genç solistin üst düzey icrasına tanıklık edeceğiniz konser 5 Kasım, Perşembe akşamı İş Sanat'ta gerçekleşecek.

"Kral Scholl" ve dünyaca ünlü kontrtenor Iestyn Davies'den müzik ziyafeti

İş Sanat, günümüzün en değerli iki kontrtenorunu, Andreas Scholl ve Iestyn Davies'i dünyanın en iyi oda orkestraları arasında gösterilen The English Concert eşliğinde muhteşem bir barok ziyafeti için bir araya getiriyor. Prix de l'Union de la Presse Musicale Belge, Edison, Cannes Classical, Gramophone, ECHO ve BBC Music Magazine gibi çok sayıda saygın ödülün sahibi olan ve kapalı gişe konserleriyle klasik müzik dünyasının fenomenleri arasındaki yerini çoktan alan Andreas Scholl'ün 2013 yılında yine İş Sanat sahnesinde verdiği konser hâlâ hafızalarda… Independent'ın "dünyanın en muhteşem kontrtenor seslerinden biri", New York Times'ın "olağanüstü bir yetenek", The Guardian'ın "abartıdan uzak ve ruha dokunan bir yorumcu" sözleriyle yücelttiği Iestyn Davies ise, klasik müzik dünyasının yükselen yıldızlarından biri olacağının sinyallerini 2010 yılında Kraliyet Filarmoni Topluluğu Ödülleri'nde "Genç Sanatçı" ödülünü alarak vermiş bir başka isim… The Telegraph'ın "kusursuz ve akıcı icrasıyla hayranlık uyandıran" yorumunda bulunduğu, yüzden fazla kayda sahip olan Harry Bicket yönetimindeki The English Concert'ın eşlik edeceği; Purcell, Blow ve Jenkins'den eserlerin seslendirileceği konser 17 Kasım, Salı akşamı İş Sanat'ta…

90. yıl özel turnesiyle Martha Graham Dance Company İş Sanat'ta

Temelleri Amerikalı dansçı ve koreograf Martha Graham tarafından 1926 yılında atılan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız performansla modern dansın gelişiminde öncü bir rol üstlenen Martha Graham Dance Company, 90. yıl özel turnesi kapsamında İş Sanat sahnesini onurlandırıyor. Çığır açan tekniği ve yaratıcı stiliyle tüm dünyada eleştirmenlerin ve sanatseverlerin övgüsünü kazanan topluluk; tarihsel, sosyal, politik, psikolojik ve tematik öykülerden esinlenerek oluşturduğu repertuvarıyla Amerika, Avrupa, Asya ve Ortadoğu'da nefes kesen temsiller gerçekleştiriyor. Washington Post eleştirmeni Alan M. Kriegsman'in "sanatsal evrende dünyanın yedi harikasından biri" yorumunda bulunduğu topluluğun sanat yönetmenliğini Janet Eilber üstleniyor. Modern dansın Picasso'su kabul edilen ve yarım asrı aşan kariyeri boyunca sayısız sanatçıya ilham olan Martha Graham'ın başyapıtlarını da içeren bir programla iki gece üst üste sahne alacak topluluğun sunacağı görsel ziyafete tanık olmak isteyenler 20 Kasım Cuma ve 21 Kasım Cumartesi günlerini ajandalarına not edebilirler.

Caz'ın duayen piyanist Abdullah Ibrahim, Mukashi Trio ile İş Sanat'ta

"Dollar Brand" lakabı, çocukken Capetown rıhtımındaki denizcilerden aldığı bir dolarlık plaklardan gelen Güney Afrika'nın efsanevi piyanisti Adolph Johannes Brand – Müslüman olduktan sonraki ismiyle- Abdullah Ibrahim, İş Sanat'ın caz kuşağındaki ilk konuğu oluyor. Ülkesinin kendine özgü müzik geleneğini cazın ritim ve doğaçlamalarıyla harmanlayan 81 yaşındaki efsane, hayat öyküsüyle 2005 yapımı A Struggle for Love filmine de konu olmuştu. Caz sahnelerinin fenomen ismi Duke Ellington ile tanışmasını hayatının dönüm noktası olarak değerlendiren Abdullah Ibrahim'in Soweto ve Zimbabwe gibi parçaları onun ülkesine ve atalarından gelen müzikal mirasa bağlılığını ifade eder. Yarım yüzyılı aşan kariyerine çok sayıda albüm ve konser sığdıran sanatçı, Japon kültürüne duyduğu cazibenin bir yansıması olan 2013 çıkışlı albümü Mukashi ve aynı adı verdiği Mukashi Trio'su ile 27 Kasım Cuma akşamı İstanbullu hayranları ile buluşacak.

Usta tiyatrocu Metin Belgin'den Orhan Veli şiirleri

Şiir tutkunlarının İş Sanat'ta büyük bir ilgiyle takip ettiği dinleti serisi Orhan Veli şiirleri ile başlıyor. Garip akımının öncülerinden olan Orhan Veli, ölçüsüz, uyaksız, yalın bir dil kullanarak yazdığı şiirleri ile yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş bir şair… İnsanların yaşadığı gündelik sorunları konu alan, bazı eserlerinde halk şiiri ve halk türküsünün etkisinde kalan Orhan Veli, insan ve doğa sevgisini yansıtan şiirler kaleme aldı. Atilla Birkiye'nin hazırladığı, Mehmet Birkiye'nin sahneye uyarladığı Gün Olur Alır Başımı Giderim isimli dinletide, Orhan Veli'nin dizelerini Metin Belgin okuyacak. Müzikle şiirin iç içe geçtiği dinletide, Serdar Yalçın'ın şairin şiirlerinden bestelediği yedi eserini de Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş seslendirecek. Orhan Veli'nin en sevilen şiirlerinden derlenen dinleti, 9 Kasım 2015 Pazartesi akşamı İş Sanat'ta…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kasımda İş Sanat'ta Buluşalım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement