Kasımpaşa - Karabükspor Maçında Kural Hatası Yapıldı - Son Dakika
Spor

Kasımpaşa - Karabükspor Maçında Kural Hatası Yapıldı

Kasımpaşa - Karabükspor maçında hakem Serkan Çınar, futbolcunun koluna çarpan topta düdüğünü çaldı, top dönüp kaleye gidince golü verdi. Karabükspor TFF'ye gidecek.

21.11.2016 13:56  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan kritik derbiyi Cüneyt Çakır'ın başarılı yönetimiyle kazasız atlatan TFF sürpriz bir krizle karşı karşıya kaldı...

Kasımpaşa ile Karabükspor arasında oynanan ve 2-2 sona eren karşılaşmanın 13. dakikasında hakem Serkan Çınar'ın Castro'nun golü öncesi, düdük çalıp önce penaltı kararı vermesi ve ardından ikinci kez düdük çalarak bu kez gol vermesi hem MHK'nin hem de TFF'nin keyfini kaçırdı...

Müsabakanın 13. dakikasında Tunay Torun'un kullandığı serbest vuruşta Castro'nun kaleye gönderdiği topa Karabüksporlu Andre Biyogo'nun koluyla müdahale etmesiyle hakem Çınar'ın düdük çalarak penaltı noktasını işaret etmesi ve ardından o topun giderek ağlarla buluşmasıyla bu kez 2. kez düdük çalarak santrayı işaret etmesi kurallara aykırı çıktı. Buna göre hakem düdük çaldığında oyun durmak zorundadır. Hakemin penaltı atışını iptal ederek gol kararı vermesi tartışmasız bir kural hatası olarak ortaya çıkmış oldu.

BENZER OLAY 2004'DE YAŞANDI

Bire bir benzer olay 6 şubat 2004 tarihinde Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşmada yaşanmış ve müsabakanın hakemi Kuddusi Mütfioğlu'nun serbest atışı sırasında iki düdük nedeniyle karşılaşma dönemin futbol federasyonu tarafından kural hatası kararı verilerek tekrar edilmişti. Ancak bu maçın tekrar edilmesindeki ilginç bir ayrıntı o karşılaşmanın gözlemcisi Taner Yalçındağ hakem Mütfüoğlu'nun kural hatası yaptığını raporunda yazması oldu.

Şimdi gözler Kasımpaşa maçının gözlemcisi Mustafa Arslan'a çevrilmesine karşılık bazı otoriteler, bu olaydan sonra kural hatası nedeniyle tekrar edilen bir çok karşılaşmada alınan tekrar kararının gözlemci raporu ve MHK görüşünün aksine çıkmasına dikkat çektiler. 2016-17 sezonu oyun kuralları kitabı kural 10 maçın sonucunun belinlenmesi başlığı Serkan Çınar'ın o anda penaltı kararı vermesi veya hakem atışıyla oyunu başlatmasını emrediyor.

CANLI YAYINDA TÜMER METİN'İN GAFI

Bu arada yayıncı kuruluş yorumcusu Tümer Metin'in bu pozisyonla ilgili "Avantaj oynattı" demesi de günün ikinci skandalı olarak yorumlandı. Çünkü düdük çalındıktan sonra avantaj oynatılmaz.

GÖZLER KARABÜKSPOR'DA

Maçın tekrarı konusunda gözler Karabükspor'a çevrilirken kırmızı lacivertli kulübün bugün kural hatası olduğu gerekçesiyle TFF'ye başvuracağı öğrenildi. Bu arada son yıllardaki bir çok kural hatasının Kasımpaşa maçlarına denk gelmesi dikkat çekti. 5 Nisan 2013'deki Antalya - Kasımpaşa, 15 Aralık 2013'deki Kasımpaşa - Beşiktaş maçından sonra 20 Kasım 2016'da bu kez Kasımpaşa - Karabükspor müsabakasında kurul hatası yaşanmış oldu.

(Sporx)



Kasımpaşa - Karabükspor Maçında Kural Hatası Yapıldı

Son Dakika Spor Kasımpaşa - Karabükspor Maçında Kural Hatası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement