Kaşlıca'da Okuma Bayramı ve Yemek Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kaşlıca'da Okuma Bayramı ve Yemek Yarışması

Kaşlıca\'da Okuma Bayramı ve Yemek Yarışması

Adıyaman'ın Kaşlıca köyünde Kaşlıca İlköğretim Okulunda yemek yarışması ve 1.sınıf öğrencilerinin okuma bayramı etkinliği gerçekleştirildi.

29.03.2013 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kaşlıca köyünde Kaşlıca İlköğretim Okulunda yemek yarışması ve 1. sınıf öğrencilerinin okuma bayramı etkinliği gerçekleştirildi.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Yusuf Karslıoğlu yaptığı açış konuşmasında, okuma ve yazma bilmenin, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muaasır medeniyetler seviyesine çıkmanın ilk adımı olduğunu dile getirerek, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Konuşmanın ardından 1. sınıf öğrencilerin hazırladıkları gösteriler sahnelendi. Öğrenciler tarafından okunan şiirler, sergilenen paradiler ve dans gösterileri seyirciler tarafından yoğun bir ilgiyle izlendi.

Okuma Bayramı'nın akabinde yemek yarışmasına geçildi. Birbirinden güzel el emeği göz nuru yemekler, jürinin önüne getirildi. Yöresel yemekler, tatlılar, börekler, salatalar, çorbaların yapıldığı yarışmada, yemeklerin hem görünüm olarak çok güzel olduğunu vurgulayıp, hem de lezzetleriyle ağızlarda güzel tatlar bıraktığını söyleyen jüri sözcüsü Tut İlçe Mal Müdürü Vedat Akıllı, bir seçim yapmakta zorlandıklarını dile getirerek, tüm katılımcılara çok teşekkür etti.

On altı katılımcının olduğu yarışmada patlıcan kebabı ve mantı yemeği ile birinci olan Gülbeyaz Tokmak'a ödülünü Kaymakam Ramazan Kendüzler, karnıyarık yemeğiyle ikinci olan Leyla Gültekin'e ödülünü İlçe Garnizon Komutanı J.Kd.Ütğm. Tufan Yılmaz, içli köfte ve salata ile yarışmada üçüncü olan Hatice Ertaş'a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit takdim etti.

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, medeni cesaretlerinden ötürü başta yarışmaya katılan Kaşlıca Köyü ev hanımları olmak üzere, bu etkinliğin hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinliğe İlçe Garnizon Komutanı J.Kd.Ütğm. Tufan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ahmet Nalbant, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaşlıca'da Okuma Bayramı ve Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement