Kastamonu'da Ahşap Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Ahşap Fuarı Kapılarını Açtı

Kastamonu\'da Ahşap Fuarı Kapılarını Açtı

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Kastamonu Ahşap Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

28.08.2014 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Kastamonu Ahşap Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan kapalı pazar yerinden oluşturulan fuar alanında düzenlenen törenle ziyaretçilerine kapılarını açan Kastamonu Ahşap Fuarı'nın açılış kurdelesini Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, ünlü futbolcu Tanju Çolak ile davetliler kesti.

Daha sonra fuar alanındaki stantları gezen Vali Günaydın ve beraberindekiler, stant görevlilerinden el emeği göz nuru olarak yapılan ürünler hakkında bilgiler aldılar.

Kastamonu Ağaç İşleri Odası Başkanı Ergün Can, Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencileri tarafından ahşaptan hazırlanan futbol topu ile kramponu eski milli futbolcu Tanju Çolak'a hediye etti.

Düzenlenen törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, ahşabın Kastamonu tarihinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, bugün tarihi konaklara, camilere bakıldığında ahşap işçiliğinin ne kadar iyi kullanıldığının görüldüğünü söyledi. Ahşabın gelecek nesillere ulaştırılması için Valilik olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade eden Vali Günaydın, "Biz ahşap konusunda marka şehir olmak için Kastamonu'daki bütün kurumlar ile el ele çalışmaya hazırız. Bunu başarırsak Kastamonu ekonomisi için de Türkiye ekonomisi için de büyük katkılar sağlayacak. Son yıllarda mobilya sektöründe ihracatımız 2 milyar doların üzerine çıktı. Daha düne kadar Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen ürünler, Türkiye'nin büyük markalarına Kastamonu'dan üretilerek piyasaya sunuluyor. Biz piyasadaki bu talebin, bu ihtiyacın artması için firmalara ve üreticilere her türlü desteği vermeye hazırız. Bu sene dördüncüsü düzenlenen Kastamonu Ahşap Fuarı'nda elbette eksikliklerimiz olacaktır. Fakat biz bunları dikkate alarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"AHŞAP SEKTÖRÜNE KASTAMONU MÜHRÜNÜ VURACAĞIZ"

Kastamonu'nun ahşap sektöründe geçmişten gelen bir tecrübesi olduğuna dikkat çeken Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, yaptıkları çalışmalarla Kastamonu'yu ahşabın başkenti yapmayı hedeflediklerini söyledi. Kastamonu'nun var olan ahşap potansiyeline rağmen dışarıdan ahşap almasının doğru olmadığını vurgulayan Başkan Babaş, şunları kaydetti: "Belediyemizin de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların düzenlediği ahşap fuarı, Kastamonu'ya yakışır bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Fuarımızın daha etkin olması için hepimiz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bundan sonraki senelerde fuara katılımı daha yüksek bir şekilde yapacağımıza inanıyorum. Göreve geldiğimizden beri 'Kastamonu ahşabın başkenti olacak' sloganıyla ahşap sektörüne gereken önemin verilmesi için çalışmalar yürüttük. Ahşap, bizim kültürümüz ve tarihimiz için de vazgeçilmez ana unsurlardan bir tanesi. Halkımızın birçoğu da ahşap sektöründe çalışarak geçimi sağlıyor. Bunların yanında iki tane milli parka sahibiz. Ancak sahip olduğumuz bunca imkana rağmen halen ahşap ham madde olarak ilimizden çıkıyor biz ise işlenmiş olanı geri satın alıyoruz. Bizler ahşap potansiyelini harekete geçirmek, ahşabı işleyerek dışarıya pazarlamak ve Kastamonu'yu ahşabın başkenti yapmak için çalışma yürütüyoruz. Bu düşüncelerle kalıcı adımlar atmak için bu tür çalışmalar yürütüyoruz. Ahşap işçiliği konusunda da çalışmalar içerisine girdik. Konunun uzmanlarıyla birlikte hareket ederek, projeler geliştiriyoruz"

Eski ve küçük sanayi sitesinin yeni bir bölgeye taşınması projesi için esnaflarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla 15 gün içerisinde birlikte yer belirleyeceklerini açıklayan Tahsin Babaş, kentsel dönüşüm için de bu çalışma içerisine bir an önce girilmesi gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE BİR MOBİLYA ÜLKESİ OLABİLİR"

Türk mobilya sektörünün Türkiye'de son yıllarda büyük atılım gerçekleştirdiğine işaret eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç de, bir işte başarılı olmak için yapılması gereken birinci kuralın yapılacak işe inanmak ve daha sonrasında ise muhataplara tanıtmak olduğunu kaydetti. Güleç, fuarcılığın zor bir organizasyon olduğunu ve yaklaşık 20 yıldan beri dünyada mobilya fuarlarını dolaştığını belirtti.

"ARA ELEMAN İHTİYACINI GİDERMEK İÇİN PROJE GELİŞTİRDİK"

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ahşap Fuarı'nda ilk üç seneye oranla önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Kastamonu Ağaç İşleri Odası Başkanı Ergün Can ise, şöyle konuştu: "Daha önce gerçekleştirdiğimiz üç fuarda on binlerce kişi fuarımızı ziyaret etti ve bu fuarların ardından daha fazla mesafe kat ettik. Ümidimiz, bundan sonra ziyaretçi sayısının daha da artması. Bugüne kadar sektör içerisinde çeşitli zorluklarla karşılaştık. Özellikle ahşap sektöründeki ara eleman ihtiyacı bizleri 'Elimden Tutar mısın?' projesine kadar götürdü. Bu projemizdeki amaç, Kastamonu'yu ahşapta sektöründe başkent yapacak altyapıyı sağlamak ve sektörde ara eleman ihtiyacını karşılayacak gençleri yetiştirerek ahşap sektörüne dahil etmekti" dedi.

Ayrıca Ergün Can, Belediye Başkanı Tahsin Babaş'a küçük ve eski sanayi sitelerinin şehir dışına taşınarak yeni bir sanayi sitesi oluşturulması yönündeki çalışmaların son durumunu sordu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Ahşap Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement