Kastamonu'da Kurtlar 50 Kurbanlık Hayvanı Telef Etti - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Kurtlar 50 Kurbanlık Hayvanı Telef Etti

Kastamonu\'da Kurtlar 50 Kurbanlık Hayvanı Telef Etti

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde köye inen kurtlar, Kurban Bayramı için beslenen 50 küçükbaş hayvanı telef etti. Köylüler, yerleşim yerine kadar inen kurtlar sebebiyle mağdur olduklarını ve yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi. Kurtların daha önce de aynı köye ayılar inerek 30 küçükbaş koyunu telef ettiği belirtildi. Köylüler yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bütün yılın birikimini kurtlara kaptırdı. Zararın büyüklüğü nedeniyle yetkililerden yardım isteniyor.

03.06.2023 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da kurtlar 50 kurbanlık hayvanı telef etti

KASTAMONU - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde köye inen kurtlar, Kurban Bayramı için beslenen 50 küçükbaş hayvanı telef etti. Köylüler, yerleşim yerine kadar inen kurtlar sebebiyle mağdur olduklarını ve yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Ören köyüne dadanan kurtlar vatandaşları canından bezdirdi. Son günlerde sık sık sürülere saldıran ve çok sayıda hayvanı telef eden kurtlar, köylülerin korkulu rüyası haline geldi. Köylüler yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bütün yılın birikimini kurtlara kaptırdı. Yaklaşık 50 küçükbaş hayvanını kurtların saldırıları neticesinde kaybeden köylüler, binlerce liralık zararın yanı sıra, canlarından da endişe etmeye başladı.

Öte yandan, daha önce de aynı köye ayılar inerek 30 küçükbaş koyunu telef etmişti.

"150 bin lira zararım var"

Taşköprü'nün Ören köyü Çay Mahallesi'nde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Murat Özçelik, yerleşim yerine kadar inen kurtlardan dolayı ciddi problemler yaşadıklarını belirterek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaklaşık 50 küçükbaş hayvanın kurtlar tarafından telef edildiğini söyledi. Kendisine ait 15 küçükbaş hayvanının kurtlar tarafından telef edildiğini belirten Özçelik, "Benim15 civarında hayvanımı telef etti. Kurban hayvanlarımız gitti. Zararımız büyük, devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bunu da bir türlü bulamadık. Bizim zaten köyde kazancımız fazla değil, bütün emeğimiz bu. Yılın 365 günü besleyip büyütüyoruz ama bir kurt geldi ve hayvanlarımızı telef etti. Hayalimiz suya düştü, borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz? Yaklaşık 150 bin lira civarında zararım var ama bu hayvana yaklaşık 3 yıl emek veriyorum. Bu para üç yılda toparlıyor. Önümüzde Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Biz bu hayvanı sabah çıkarıp akşama kadar yine otlatmak zorundayız. Yine gelecek. Her gün geliyor zaten bu kurt. Çaresiz haldeyiz. Arazide hayvanları otlatırken 3-4 tane kurt geldi, sürüye daldı. Her ne kadar da bağırsak yapacağını yaptı" dedi.

"Kurbanlıklarımız gitti"

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Ahmet Can Özçelik ise, kurtlardan dolayı zararlarının büyük olduğuna dikkat çekerek, "Kurbanlıklarımızı telef etmeye başladı. Kredilerimiz var, ödemek zorundaydık ama bu kurt, bizi ve komşularımızı ciddi derecede etkiledi. Yetkililerden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

20 koyununu yerleşim yerine kadar inen kurtlar tarafından yenildiğini anlatan Burhan Yalçın da, "15-20 koyunumu kurtlara kaptırdım. Yetkililerden yardım istiyoruz. Buna ne yapmak lazım? Bir çözüm bulmak gerekiyor" diye konuştu.

"Çaresine bakmak lazım"

Köyde kurtların saldırısına uğrayan Şaban Sarıkaya ise, "Koyunları otlatırken kurtlar geliyor kaçmıyorlar. Benim koyunum az olduğu için alamadılar ama çok olsaydı 2-3 tane alırlardı. Onların bir çaresine bakmak lazım" dedi.

"Gitmiyorlar"

Ahırlarında yaralı hayvanlarının olduğunu belirten Mustafa Yalçın da, "Köpek duyarsa duyuyor, duyamazsa kurtlar alıp yiyor. 3-5 tane koyunumuz gitti. Ahırda yaralı hayvanımız var. Önceden de gelirlerdi ama bu kadar zarar vermezlerdi. Bu sefer aramışlar" şeklinde konuştu.

"Karşı koyamıyoruz"

Hüseyin Karakaya isimli vatandaş da, "Bu sene günlük geliyor. Gelmediği gün de yok. Koyun almadığı gün de yok. 4-5 tane hayvanımı yaraladı. Karşısında çaresiz kalıyoruz. Tabancamız yok, karşı koyacak bir gücümüz yok. Malımızı kurtaramıyoruz. Acısını çekiyoruz. Geliyor, boğuyor, gidiyor. Benim 20-25 bin TL zararım var. Bunun bir çaresine bakılması lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Kurtlar 50 Kurbanlık Hayvanı Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu
    11:12 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.

  • Engelli Adam, İhtiyaç Sahiplerine Ekmek Dağıtıyor
    11:11 Engelli Adam, İhtiyaç Sahiplerine Ekmek Dağıtıyor

    Suudi Arabistan'da yaşadığı kaza sonucu engelli kalan Mehmet Taşçı, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde hayırseverlerin ve fırıncıların katkısıyla aldığı ekmek ve temel ihtiyaç malzemelerini 3 tekerli engelli aracıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Taşçı, her gün Sorgun sokaklarını dolaşarak yaklaşık 100 aileye sıcak ekmekler götürüyor ve insanların memnuniyetiyle mutlu oluyor.

  • Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı
    11:11 Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde çevik kuvvetin toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeği aratmadı. Hınıs İlçesi Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahalede gerçekçi bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta personelin performansı, gerçek olaylardan farksızdı ve toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Aksaray'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Zanlı Tutuklandı
    11:11 Aksaray'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Zanlı Tutuklandı

    Aksaray'da uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda bir adrese baskın düzenledi. Yapılan aramada bonzai, hap, extacy hap, ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve hassas terazi ele geçirildi. Zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı
    11:11 Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanına kazandırdığı kapalı pazar yeri ile park alanı projeleri hizmete açılıyor.

  • Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    11:10 Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ üyesi olmaktan hüküm giyen Boydak Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda evinde yapılan aramada para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Bekir Boydak, işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır
    11:10 Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na katılacak Türkiye şampiyonu down sendromlu sporcu Cansu Öğe ile Türkiye ikincisi Ecrin Ercan, hazırlıklarını tamamladı. Tekirdağ'da yaşayan 14 yaşındaki Öğe ve Ercan, dört yıl önce masa tenisi sporuna başladıktan sonra hızla kendilerini geliştirdi. Aylardır süren yoğun çalışmaların ardından Öğe ve Ercan, down sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak kabul edilen Trisome Oyunları için hazırlıklarını tamamladı. Antalya'da 19-26 Mart tarihlerinde düzenlenen oyunlarda özel sporcular, madalya için mücadele edecek. Cansu Öğe ve Ecrin Ercan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüde yer alarak başarılarını taçlandırmak için heyecanla oyunların başlayacağı günü bekliyor.


Advertisement