Kastamonu'da Türk Kızılayı, Yangınlarda Zarar Görenlerin Yarasını Sardı - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Türk Kızılayı, Yangınlarda Zarar Görenlerin Yarasını Sardı

Kastamonu\'da Türk Kızılayı, Yangınlarda Zarar Görenlerin Yarasını Sardı

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi, Kastamonu'da merkez ve ilçelerinde 22 farklı noktada meydana gelen yangınlarda zarar gören vatandaşların yardımına koşarak yarasını sardı.

09.01.2019 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi, Kastamonu'da merkez ve ilçelerinde 22 farklı noktada meydana gelen yangınlarda zarar gören vatandaşların yardımına koşarak yarasını sardı.

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi, 2018 yılında çok sayıda ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koştu. Bu kapsamda Kastamonu'da merkez ve ilçelerinde 22 farklı noktada meydana gelen yangın sonrasında Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi, yangınzedeleri çeşitli eşya ve gıda vererek yaralarını sardı. Bunun dışında Türk Kızılayı, ihtiyaç sahibi 750 çocuğu giyindirerek yüzlerini güldürdü.

Türk Kızılayı Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Muhsin Emeksizoğlu, "150 yıldır Türk Milletinin merhamet eli olarak Türk Kızılayı dünyanın her neresinde ve ülkemizin karşılaştığı yerel ve doğal afetlerde mağdur olan ailelerin ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarak çalışmalarını bu güne kadar taşımıştır. Türk Kızılay'ının 150 yıllık çalışmalarında emeği geçenlere ve bağışçılarımıza şükranlarımı sunar, vefat edenlere Allahtan rahmet dilerim. Şube yönetim kuruluna bağlı olarak Kızılay Kadın Kolları ve Gençlik Kolları gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan çalışmalarda görev almış bu doğrultuda okullarda yavrularımıza Kızılayın tanıtımı ile ilgili sunumlar yapmışlardır" dedi.

"İhtiyaç sahibi 750 öğrenci giydirildi"

Şubelerine 2018 yılında 150 adet gıda kolisi bağışı yapıldığını ifade eden Emeksizoğlu, "68 adet Kurban hissesi verilmiştir. 2018 yılında Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi olarak sorumluluk bölgemizde yapılan çalışmalar aşağıda sıralanmıştır. Kastamonu merkez mahalleleri, Taşköprü, Araç, Tosya, Azdavay, İhsangazi, Küre, Cide içlerine bağlı köylerde 22 noktada yangın meydana gelmiş, bu yangınlarda 440 kişi zarar görmüş olup zarara uğrayan vatandaşlarımıza 880 adet battaniye, 880 adet gıda ve konserve (kuşbaşı ve kıyma 800 gramlık), 440 adet yatak, 440 adet yastık kılıfı, 440 adet nevresim takımı, 150 adet set üstü ocak, 100 adet tüp başlığı, 232 adet radyo, 232 adet su bidonu, 10 adet katalitik soba, 6 adet çamaşır makinesi, çeşitli ölçülerde yeteri kadar giysi malzemesi verilmiştir. Ayrıca Kastamonu merkez ve ilçelerdeki okullardaki ihtiyaç sahiplerine bin 47 adet gıda kolisi ve 2 bin 200 adet (kuşbaşı ve kıyma 880 gramlık) konserve dağıtılmıştır. Yine yangınlarda mağdur olan 18 yaş üstü kişilere içlerine 150 TL yüklü olarak 86 vatandaşımıza Kızılay Kredi kartı dağıtılmıştır. Yangın olan mahallerdeki vatandaşların yeme içme ihtiyaçları şubemizce karşılanmıştır. İl merkezindeki ihtiyaç sahiplerine, merkez ve ilçelerdeki okullardaki öğrencilere kışlık, yazlık ayakkabı ve giysi olarak bin 750 öğrenci sevindirilmiştir" diye konuştu.

Kurban bağışında bulunan vatandaşların hisselerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını anlatan Emeksizoğlu, "Batı Karadeniz Bölgesi afet deposuna bağlı olarak ilimizde bulunan yerel afet depomuzda acil durumlarda kullanılmak üzere 223 çadır, 800 battaniye, 150 yatak, 150 mutfak seti, 157 uyku tulumu, muhtelif giyim ve gıda mevcuttur. Türk Kızılayına kurban hissesini veren vatandaşlarımızın kurbanlarından yapılan kuşbaşı ve kıyma olarak kombinalarda yapılan konserveler kurban payı olarak ihtiyaç sahiplerine şubemiz aracılığı ile dağıtılmaktadır" şeklinde konuştu.

"2018 yılında 10 bin 53 ünite kan bağışı toplandı"

Orta Anadolu Kan Merkezine bağlı olarak hizmetlerini yürüten Kastamonu Kan Alma Birimi'nin 2018 yılında kotasını tutturarak 10 bin 53 ünite kan bağışı aldığını söyleyen Şube Başkanı Emeksizoğlu, şöyle konuştu: "10 bin 256 adet kan ürünü elde edilmiştir. Kastamonu Devlet Hastanesi ve özel hastanelere, ilçelerdeki Taşköprü, Tosya ve İnebolu Devlet Hastanelerine 12 bin 877 kan ürünü teslim edilmiştir. Kan alma biriminde alınan kanlar her gün akşam Ankara Kan Merkezine gönderilmekte olup tahliller ve gerekli testler yapıldıktan sonra talep edilen kanlar, devlet hastanelerine ve protokol yapılan özel hastanelere Ankara Kan Merkezi tarafından ellerindeki mevcutlardan ulaştırılmaktadır. Bu aşamada hasta yakını kan temini için uğraşmadan sadece hastane yetkililerine Türk Kızılayından bana kan talep ediverin demesi yeterlidir. Talep doğrultusunda hastanın adına istenilen kan, Kızılay Kan Merkezi araçlarıyla hastaneye teslim edilmekte olup hastadan herhangi bir ücret alınmamaktadır" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Türk Kızılayı, Yangınlarda Zarar Görenlerin Yarasını Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı
    11:03 Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı

    Konya'da iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde araçlarıyla seyir halinde olan 2 komşunun karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga sırasında elinden yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor
    11:01 Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor

    Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından 1 tanık dinlendi. Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. Firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor
    11:01 Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde yaşayan depremzede aile, izin alamadığı için yıkılan evinin yerine ev yapamıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.

  • Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı
    10:59 Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle 60. Kütüphane Haftası kutlandı. Vali Şefik Aygöl ve Rektör Şükrü Beydemir'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte kitap okuma etkinliği ve kitap yürüyüşü düzenlendi. Ayrıca, İçe Halk Kütüphanesi açılışı yapıldı ve en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinlere hediyeler verildi.

  • ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu
    10:58 ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Voleybol Kadın-Erkek ve Futbol Erkek takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakaları'nda başarı elde etti. Kazandıkları kupaları ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'a sundular. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, antrenörler ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve hediye takdiminde bulundu.

  • Kapaklı'da Çalınan Köpek Aranıyor
    10:58 Kapaklı'da Çalınan Köpek Aranıyor

    Kapaklı'da sahibinin bahçesinden çalınan 55 günlük Hera isimli köpek, polis ekipleri tarafından aranıyor. Köpeğin çalındığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Köpeğin sahibi, Hera'nın kendilerine geri teslim edilmesini istiyor.


Advertisement