Kastamonu'da Yaşlı, Bakıma Muhtaç ve Engelliler Evde Bakım Hizmetiyle Hayata Tutunuyor - Son Dakika
Sağlık

Kastamonu'da Yaşlı, Bakıma Muhtaç ve Engelliler Evde Bakım Hizmetiyle Hayata Tutunuyor

Kastamonu'da yaşlı, bakıma muhtaç ve engelliler evde bakım hizmetiyle hayata tutunuyor İhtiyaç sahibi yaşlılara ve engellilere evde bakım hizmeti veriliyor Kastamonu Belediyesi, hem engellerine hem de yaşlılarına sahip çıkıyorKASTAMONU - Kastamonu Belediyesi evde bakım hizmetleriyle...

30.03.2019 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da yaşlı, bakıma muhtaç ve engelliler evde bakım hizmetiyle hayata tutunuyor

İhtiyaç sahibi yaşlılara ve engellilere evde bakım hizmeti veriliyor

Kastamonu Belediyesi, hem engellerine hem de yaşlılarına sahip çıkıyor

KASTAMONU - Kastamonu Belediyesi evde bakım hizmetleriyle ihtiyaç sahiplerine birçok yardım yapılıyor. Yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların, ev temizliği, saç-sakal tıraşı ve kişisel bakımları evde bakım hizmeti projesini başarıyla sürdürdükleri belirtiliyor.

Kastamonu Belediyesi tarafından yaklaşık 3 yıl önce başlatılan Evde Bakım Hizmetleri Merkezi kapsamında oluşturulan ekipler, ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlıların evlerine giderek ev temizliği, saç-sakal tıraşı ve kişisel bakımlarını gerçekleştiriyor. Kastamonu Belediyesi bünyesinde kurulan Yaşlı Bakım Hizmetleri Merkezi, yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlara evinde hizmet vermeye devam ediyor. Yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlara evlerinde her türlü hizmeti veren Kastamonu Belediyesi Yaşlı Bakım Hizmetleri Merkezi'nde görevli ekipler, şu anda 107 haneye hizmet vermeyi sürdürüyor. Yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşları randevu alarak evlerinde ziyaret eden ekipler, kişisel temizlik ve ev temizliği yaptıktan sonra yemek hizmeti, kuaför hizmeti, banyo hizmeti gibi diğer hizmetleri de veriyor. Vatandaşlar, Kastamonu Belediyesi'nin evde yaşlı bakım hizmetlerinden son derece memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Evde bakım hizmeti alabilmek için köyden şehre taşındık"

İnönü Mahallesinde ikamet eden ve Taşköprü ilçesine bağlı Boyundurcak Köyünde oturduğu sırada Kastamonu'ya geldiğini söyleyen Bedensel Engelli Nuran Karakuş, "Kastamonu'ya gelme sebebim belediye hizmetlerinden yararlanmak. Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanabilmek için köyümden gelip Kastamonu'ya taşındım. Çünkü ben, köyümde hiçbir şeyden yararlanamıyordum. Köydeki şartlarım çok iyi değildi, annemin de şartları iyi değildi. Evimiz merdivenliydi. Evden inip çıkma sorunumuz vardı. Doktora giderken veyahut özel fizik tedaviye gitme sorunum oluyordu. Evden çıkmakta zorlandığım için fizik tedaviye üç yıl arada vermiştim. Bizde, böyle zor şartlarda olduğumuz için Kastamonu'ya il merkezine taşındım" dedi.

Annesinin de KOAH Hastalığıyla mücadele ettiğini anlatan Karakuş, "Annemin de akciğerinde baloncuklar vardı. KOAH Hastalığına yakalanmıştı. Annemin tedaviye ihtiyacı vardı. Tedavi edilmezse ölür dediler. O yüzden de Kastamonu Devlet Hastanesine daha yakın olabilmek için Kastamonu'ya geldim" diye konuştu.

Her türlü imkanı Kastamonu Belediyesi ekiplerinin kendilerine sağladığına dikkat çeken Karakuş, "Temizliğimiz yapılıyor, banyo yaptırıyorlar, yemeğimiz yapılıyor, bir ihtiyacım olduğunda telefon açtığım zaman hemen gelip ihtiyacımızı görüyorlar. Allah razı olsun psikologumuz geliyor, hemşiremiz geliyor tansiyonumuza, şekerimize bakıyor. Psikologumuz bizlere her türlü yardımı yapıyor. Belediyemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Güler yüzlü olup, bizlere iyi davrandıkları için kendilerinden çok memnunum, Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Karakuş, şöyle devam etti: "Mesela bir yere gideceğim zaman arıyorum, beni alıp oraya götürüyorlar. Örneğin geçen gün psikologumuz bizleri, Sağlık Ocağına götürüp burada tedavi ettirdi. Eczaneden ilaçlarımı alıyorlar, marketten istediğim bir şey olduğunda alıveriyorlar. Bizim her türlü ihtiyacımızı karşılıyorlar, bizlere her türlü hizmeti veriyorlar. Ben çok memnunum, hepsinden Allah razı olsun"

"Şu anda 107 eve Evde Bakım Hizmeti veriyoruz"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri Merkezi'nin 1 Temmuz 2015 tarihinde faaliyetlerine başladığını belirterek, "Merkezimizde 10 personel ile 60 yaş üstü, gelir seviyesi yetersiz yaşlılarımızın toplumdan soyutlanmadan, günlük yaşantılarını kolaylaştırarak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirerek, toplumun sosyal yapısını koruyarak ferah bir yaşam sürmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri bünyesinde Kişisel Bakım Hizmeti, Kuaförlük Hizmeti, Banyo Hizmeti, Yaşam Alanının Temizlik Hizmeti, Çamaşır Hizmetleri, Yemek Hizmeti, Sağlık Hizmeti, Psikolog Hizmeti veriyoruz" şeklinde konuştu.

Şu ana kadar 19 eve tadilat, tamirat, boya, bakım ve onarım hizmeti de verdiklerini vurgulayan Başkan Babaş, "Yaşlı Bakım Hizmetleri Merkezi açıldığı günden bu tarafa 600 ev incelemiş olup, 107 eve hizmet uygun görülmüştür. Üyelerimize müsait oldukları sürelerde randevu şeklinde belirlediğimiz günlerde hizmet verilmektedir" dedi.

Kastamonu\'da Yaşlı, Bakıma Muhtaç ve Engelliler Evde Bakım Hizmetiyle Hayata Tutunuyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Kastamonu'da Yaşlı, Bakıma Muhtaç ve Engelliler Evde Bakım Hizmetiyle Hayata Tutunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.


Advertisement