Kastamonu Kent Konseyi 7. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Kastamonu Kent Konseyi 7. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

Kastamonu Kent Konseyi 7. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

Kastamonu Kent Konseyi'nin 7.Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

29.01.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Kent Konseyi'nin 7. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Koçoğlu ile Kent Konseyi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kastamonu'nun öne çıkan sorunlarının konuşulduğu toplantıda Vali Erdoğan Bektaş, şehrin alt yapı ve üst yapı olarak hızlı bir şekilde değiştiğine işaret ederek, buna ayak uydurulmasının gerektiğini belirtti. İlk defa bir Kent Konseyine katıldığını belirten Bektaş, genel çerçevede bakıldığında işlerin yoluna girdiğini ve geç kamışlığın kısa sürede telafi edilmekte olduğunun altını çizdi. Kastamonu'da şuanda alt yapı hizmetleri olarak yoluna girmeyen tek İnebolu Limanının kaldığını vurgulayan Bektaş, "Bu konu üzerinde de çalışılıyor. Ulaştırma Bakanımızın ziyaretleri Bölge Müdürümüzün çabaları en azından proje bazında o işin çözüldüğünü yada çözüm yoluna girdiğini söyleyebiliriz. Yolları, tüneli, havaalanı, eğitim alt yapısı, üniversitesi, organize sanayi tesisleri, yapıları ciddi anlamda yoluna girmiş durumda. Kastamonu alt yapısı ile geleceğe hazırlanıyor. Er yada geç bu alt yapı tamamlanacak. Kastamonu zaten ciddi bir potansiyeli temsil ediyor. Bunların bazıları tarihte başkent olmasından geliyor. Kastamonu, vilayet bir başkent, bölgenin bir ağırlık merkezi durumunda" dedi.

"OTEL Kastamonu İÇİN BÜYÜK AYIP"

17-18 Şubat'ta Tarihi Kentler Birliğinin 2012 yılı toplantısının Kastamonu'da yapılmasının planlandığını hatırlatan Bektaş, yaklaşık olarak 300 kişilik bir grubun kent geleceğini ve konaklayacağını işaret ederek, "Yani şunu söylemek istiyorum. Biz bu misafirleri nerede konaklatacağız. Buna uygun yerimiz yok. Üniversite yer gösterdi bize gelsin diyor. Peki, bu Kastamonu için ayıp olmaz mı? Bizim kendi imkanlarımızı dururken üniversiteye gitmek, çareyi burada aramak doğru mu? O zaman gelsin bakalım ne yapacağız. Bizde merak ediyoruz" diye konuştu. Kastamonu'nun üst yapısının da alt yapısının da uygun olduğunu ve kendisini değiştirmesi gerektiğini belirten Bektaş şöyle devam etti:

"Bu net bir şey şimdiye kadar hep söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz. Ne zamana kadar söyleyeceğiz yapı toparlanıncaya kadar. Havaalanı iki kez açılmış ama açık tutulamamış. Şimdi tekrar açılacak ama bu havaalanının açık kalması lazım, yani şehrin imkanı mı yok, gücü mü yok, parası mı yok, elemanı mı yok, İstanbul'da lobisi mi yok, Ankara'da bürokratı mı yok? Bana söyleyin neyi yok. Bu şehrin her şeyi var. Bu işleri organize edip ortaya çıkarmamız lazım, şehir gücünü devreye alması lazım bunu başarmalıyız. Ben açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum. Bütün sorunlarla bütün fotoğrafı tamamlamaya çalışıyoruz. Bütün sorunlarla uğraşıyoruz ve gerçekten güzel bir alt yapı oluşuyor, gelişiyor."

"ŞEHİR PARKINDA 1-2 MÜLKİYET SAHİBİYLE ANLAŞAMADIK"

Belediye hizmetleriyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu da, sıcak karışım asfaltlama çalışmalarının 2012 yılında da devam edeceğini belirterek, şehrin görsel ve estetik anlamda yüzünü ortaya çıkaracağını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Saat Kulesinin de restorasyon ihalesinin de yapılarak çalışmaların devam ettiğini açıklayan Topçuoğlu, uzun bir süre mevcut halini koyacak şekilde yapılacak restorasyonun 3-4 içinde tamamlanacağını ifade etti. Cumhuriyet meydanına yapılacak olan tuvaletinde ihale çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Topçuoğlu, Şubat ayı içersinde ihalenin yapılmasıyla birlikte 6 ayda WC yapımını hizmete açacaklarını söyledi. Şehir Parkı projesinde de yüzde 80 oranında kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Topçuoğlu, "Burada 1-2 mülkiyet sahibiyle uzlaşamadık. Büyük ihtimalle onlarla uzlaşamazsam mahkemelik olacağız. Mahkeme sürecide çok uzun devam etmez diye düşünüyorum. Ancak mahkemenin bizim çalışmalarımıza engel olmayacak. Mayıs veya Haziran ayına kalmadan şehir parkı çalışmasını başlatacağız. Hukuki reddi bir engel çıkmadığı sürece de çalışmalarımızı aksatmadığı takdirde 2013 ortalarına doğru bitireceğiz. Proje içersinde gençlik merkezi olmak üzere yaşlılarımız, el sanatlarının teşhir edilebileceği ve satış stantlarının bulunacağı gibi yerler bulunacak" dedi.

Kuzeykent pazaryerinin taban kaplaması ve zemin iyileştirilmesini tamamladıklarını ifade eden Topçuloğlu, Karabük'te kolon ve kirişlerin döküm işlemlerinin devam ettiğini belirterek, Mayıs veya Haziran ayında bitirilmesini planladıklarını söyledi.

"ŞEKER FABRİKASININ KADERİ TEK BAŞBAKANIN SÖZÜNE KALDI"

Kastamonu'nun yıllardır sorunu haline gelen Kastamonu Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinin sadece Başbakanın sözüne kaldığını vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, "Kastamonu'nun yıllardır sorunu haline gelmiş göç hadisesinin de önünü kesmek için çalışmalar yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Havaalanı kadar karayolu çalışmalarına da destek verilmesi gerekiyor. Ilgaz Tünelinden sonra İstanbul yolunun da çalışmalara ihtiyacı var. Ulaşım bana göre en ön planda olan kısımlardan bir tanesi. Diğer bir değinmem gereken husus Kastamonu'da 1963 yılından beri hizmet veren Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi hususu. Özelleştirilme hususunun sadece Başbakanın sözüne kaldığını düşünüyorum. Maliye Bakanımıza da bir soru önergemiz oldu. Cevaplar biraz içimizi rahatlatacak şekilde oldu. Umuyoruz ki hiç kimsenin mağduriyeti söz konusu olmayacak" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu Kent Konseyi 7. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement