Kastamonu Taş Baskısı Makedonya'da İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Kastamonu Taş Baskısı Makedonya'da İlgi Gördü

Kastamonu Üniversitesi tarafından Makedonya'da açılan sergide, Kastamonu taş baskısı tanıtıldı.

10.04.2019 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi tarafından Makedonya'da açılan sergide, Kastamonu taş baskısı tanıtıldı.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Tarlakazan ve Araş. Gör. Cihan Canbolat tarafından Erasmus programı kapsamında Makedonya'nın Üsküp kentinde bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Elif Tarlakazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Makedonya'daki etkinlik kapsamında " Türkiye'den Makedonya'ya Mektuplar" posta sanatı ve "Makedonya Hatıra Pulları" pul tasarım sergisi açtıklarını söyledi.

Posta sanatının mektup zarfı üzerinde alıcı ve gönderici bilgileri, damga veya posta pulunun yer aldığı her tür teknikle yapılabilen bir sanat türü olduğunu anlatan Tarlakazan, "Bu sergide Türk ve Makedon kültürünün tarihi güzellerini posta zarfı üzerinde dijital teknik kullanarak uyguladık." dedi.

Makedon'ya gezisi kapsamında Türk kültürünü tanıttıklarını aktaran Tarlakazan, "Açtığımız sergilerin yanı sıra kültürümüzü de tanıtma fırsatı bulduk. Konuklarımıza taş baskı hakkında bilgi verdik. Büyük ilgi gören etkinlikte konuklar, Kastamonu'dan getirilen taş baskı kalıplarıyla kumaş ve bez çantalar üzerine baskı uygulamaları gerçekleştirdi. Konuklarımız tarafından bu teknik oldukça ilgi gördü." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kastamonu Taş Baskısı Makedonya'da İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement