Katalonya İnat Etmedi: Bağımsızlık Sürecini Askıya Almalıyız - Son Dakika
Güncel

Katalonya İnat Etmedi: Bağımsızlık Sürecini Askıya Almalıyız

Katalonya lider Carles Puigdemont, yüksek kabine toplantısında yaptığı konuşmada bağımsızlık ilanıyla ilgili "Süreci askıya almalıyız" ifadelerini kullandı.

10.10.2017 20:51  Güncelleme: 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya hükümetinin uyarıları ve tehditlerine rağmen bağımsızlık referandumunu gerçekleştiren ve bağımsızlık ilan edip etmeyeceği merak edilen Katalonya kararını verdi.

"SÜRECİ ASKIYA ALMALIYIZ"

Katalan lider Carles Puigdemont, yüksek kabine toplantısında yaptığı konuşmada "Süreci askıya almalıyız" ifadelerini kullandı.

1 SAAT GECİKMELİ ÇIKTI

Katalan lider Carles Puigdemont bir saat gecikmeli çıktığı Parlamento'da, 1 Ekim'de gerçekleştirilen referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Puigdemont referandum sürecini engellemeye çalışan İspanya hükümetini kınayarak şunları söyledi:

"TARİHİ BİR AN YAŞIYORUZ"

Buradayım, tüm dünya ve Katalonya'nın önündeyim. Şu an tarihi bir an yaşıyoruz. Bu kişisel bir konu değil. Bu referandum. Polis memurları bazı insanların oy vermelerini engelledi ve sandık kutularını ele geçirdi. Amaç panik ve korku yaratmak ve insanlar evde kalmalarını sağlamaktı.

"HEDEFLERİNE ULAŞAMADILAR"

Ancak onlar için yanlış giden bir durum vardı. Hedeflerine ulaşamadılar. Çünkü iki milyondan fazla insan bu korkuya karşı geldi. Zor bir süreç yaşadık. Referandumda yaralananların yanında olduğumu belirtmek istiyorum.

"KATALONYA ÖZGÜR BİR DEVLET OLMAK İSTİYOR

İspanya hükümetinin, Katalonya ile diyalog içinde olmasını istiyoruz. Katalonyalılar özgür bir devlet olmak istiyor. Referandumda çıkan 'Evet' sonuçlarının da gösterdiği gibi Katalonya bağımsız bir devlet olmalıdır.

BAĞIMSIZLIK İLANININ SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ

1 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen ve Madrid yönetimi tarafından yasadışı ilan edilen bağımsızlık referandumunun ardından Katalan hükümetinin lideri Carles Puigdemont, bugün yapılacak oturumda bağımsızlık ilan edileceğinin sinyallerini vermişti.

GÖZALTINA ALINACAKTI

Ancak İspanya hükümeti bağımsızlık ilan etmesi halinde Katalan liderin gözaltına alınacağını duyurmuştu.

Katalonya İnat Etmedi: Bağımsızlık Sürecini Askıya Almalıyız

Son Dakika Güncel Katalonya İnat Etmedi: Bağımsızlık Sürecini Askıya Almalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement