Katar Emiri BM'de Konuştu: Hemen Diz Çökeceğimizi Sandılar! - Son Dakika
Güncel

Katar Emiri BM'de Konuştu: Hemen Diz Çökeceğimizi Sandılar!

Katar'ın Emiri Al Sani, BM'deki konuşmasında ambargocu ülkelerin ve arkasındaki güçlerin yüzüne karşı meydan okuyarak "Hemen diz çökeceğimizi sandınız. Ambargo da bir terörizmdir" dedi.

20.09.2017 00:10  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, BM Genel Kurulu'na hitap etti. Konuşmasına ülkesine uygulanan blokeyi de gündeme getirerek, "Ülkem ve halkım, komşularımızın 5 Haziran'dan beri uyguladığı haksız ambargo altındayken karşınızdayım" diye başladı.

"KRİZİN BARIŞÇIL ŞEKİLDE ÇÖZÜLMESİNDEN YANAYIZ"

Al Sani, ülkesine uygulanan ambargoyu eleştirdi. Katar'ın, BM şartının da gereği olarak hem bölgesinde hem de tüm dünyada barış ve güvenlik için çalıştığını belirten Al Sani, ülkeler arasındaki sorunların diyalog ve barışçı şekilde çözülmesinden yana olduklarını söyledi.

Katar Emiri konuşmasına şöyle devam etti:

"ÖN KOŞULSUZ DİYALOG ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUM"

Kuşatma, baskı ve diktelere boyun eğmeyi reddettik. Bununla birlikte diyaloğa açık olduk. Farklılıklarımızı müzakereler yoluyla çözmeye hazır olduğumuzu bildirdik. Buradan karşılıklı egemenlik haklarımıza saygı göstererek ön koşulsuz diyalog çağrımızı yineliyorum.

"ULUSLARARASI ARENADA ORMAN KANUNLARI GEÇERLİYMİŞ GİBİ"

Son dönemde baskı altındaki halkların kendilerini yalnız hissettiğini ifade eden Al Sani, "Son günlerde baskı ve zulüm altındaki insanların kaderleriyle tek başlarına yüzleşmek durumunda kaldıkları yönünde bir his yayılıyor. Sanki uluslararası arenada orman kanunları geçerliymiş gibi. Uluslararası hukuku ve anlaşmaları uygulayacak bir sistemin yokluğunda tehdit altındaki ülkeler kendi ittifakları ve imkanlarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar.

"HAKSIZ AMBARGO ALTINDAYKEN KARŞINIZDAYIM"

Al Sani, ülkesine uygulanan blokeyi de gündeme getirerek, "Ülkem ve halkım, komşularımızın 5 Haziran'dan beri uyguladığı haksız ambargo altındayken karşınızdayım. Bu ambargo, aile bağları dahil hayatın tüm katmanlarını etkiliyor.

"KATARLILAR ABLUKAYI İHANET OLARAK GÖRÜYOR"

Katar, ekonomi ve kalkınmasını söz konusu ülkelerin kontrolü altında olmayan hava ve deniz rotaları üzerinden devam ettiriyor. Katar'a uygulanan ambargo önceden bilgi verilmeden aniden uygulandığı için Katarlılar bunu ihanet olarak görmektedir.

"KATAR'IN HEMEN DİZ ÇÖKECEĞİNİ SANDILAR"

Bu kampanyayı düzenleyenler Katar'ın hemen diz çökeceğini sandı. Yalan haberleri siber saldırı ile yaydıklarını biliyoruz.

"BU UYGULAMA TERÖRİZMİN BİR TANIMI DEĞİL Mİ?"

Bu ambargoyu uygulayan ülkelerin, bir ülkenin siyasetine müdahale etmek için ilaç, gıda gibi temel ihtiyaçları istismar ettiklerini kaydeden Al Sani, "Bu uygulama terörizmin bir tanımı değil mi?" diye sordu.

"AMBARGO GEREKÇELERİNİ DOĞRULAYACAK BİR DELİLLERİ YOK"

Ambargocu ülkelerin ellerindeki finansal araçlarla bu ambargoya diğer ülkelerin de katılması için şantaj ve baskı yaptıklarını da ifade eden Al Sani, ambargonun gerekçesi olarak gösterdikleri iddiaları doğrulayacak hiçbir geçerli delil ortaya koyamadıklarını vurguladı.

Al Sani, Katarın egemenliğine saygı gösteren ve bu kriz döneminde Katar halkına destek olan dost ve kardeş ülkelere de teşekkür etti.

Katar Emiri BM\'de Konuştu: Hemen Diz Çökeceğimizi Sandılar!

Son Dakika Güncel Katar Emiri BM'de Konuştu: Hemen Diz Çökeceğimizi Sandılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement