Katar'ın Somali'ye Desteği Devam Edecek" - Son Dakika
Güncel

Katar'ın Somali'ye Desteği Devam Edecek"

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Somali'nin farklı alanlarda karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadele edebilmesi için Katar'ın desteğinin süreceğini belirtti.

14.05.2018 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Somali'nin farklı alanlarda karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadele edebilmesi için Katar'ın desteğinin süreceğini belirtti.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Katar ziyareti çerçevesinde Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Başkent Doha'da bir araya geldi.

Fermacu, Somali'ye kalkınma ve insani alanda devam eden yardımlarından dolayı Şeyh Temim'e teşekkür etti.

Görüşmede Somali'nin birliği ve istikrarının güçlendirilmesi amacıyla terör ve aşırılıkla mücadele konularında gösterilen çaba, ekonomi, siyaset ve güvenlikle ilgili gelişmeler ele alındı.

İki liderin görüşmelerinin ardından iki ülke arasında sağlık alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Şeyh Temim görüşmenin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeşim Muhammed Abdullah Fermacu ile görüşmemde iki ülke arasında ortak iş birliğinin güçlendirilmesi konularına yoğunlaştık. Somali'nin birliği istikrarı, egemenliği ve halkının refahı için desteğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'nun Katar ziyareti pazar günü başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar'ın Somali'ye Desteği Devam Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
    14:52 Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ortaya çıkması, şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatmasıyla gerçekleşti. Şüpheli, cami imamına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldıktan sonra cinayeti işledi. Şüpheli gözaltına alınırken, karısının cansız bedeni otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı.

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement