Katar Prensi Sheyh Hamad Fahat Al-Sani İstanbul'da Vakıf Kurdu - Son Dakika
Güncel

Katar Prensi Sheyh Hamad Fahat Al-Sani İstanbul'da Vakıf Kurdu

Katar Prensi Sheyh Hamad Fahat Al-Sani İstanbul\'da Vakıf Kurdu

Ülkemizi ziyarete gelen Katar Prensi Sheyh Hamad Fahat Al-Sani, Özel Kalem Müdürü, danışmanları ve İstanbul'daki bazı dostları ile birlikte vakıf kurdu.

17.08.2017 12:16  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prens Hamad; Türkiyenin eğitim, sağlık, ilmi, kültürel ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olmak bilgili ve aydın gençlerin yetişmesine maddi ve manevi katkı sağlamak milli, manevi, ahlaki, dini ve örfi değerlerle gelişmeleri için her türlü destekte bulunmak amacıyla vakfı kurduklarını belirtti.

Vakfın kuruluş amacını gerçekleştirmek için, zamanla ilmi araştırmalar, konferanslar, kültürel etkinlikler ve anma günleri düzenleyeceklerini, basılı yayınlar hazırlayacaklarını, bu konuda çalışma yapanlara destek olacaklarını, kütüphaneler- araştırma ve dokümantasyon merkezleri kuracaklarını, her seviyede eğitim ve öğretim kurumları yaptıracaklarını, kurslar, yurtlar, aşevleri, huzurevleri, yaşlı ve bakım evleri, sağlık ve rehabilitasyon merkezleri, sosyal yardım tesisleri ve sportif tesisler açacaklarını dile getirdi.

Sheyh Hamad ve beraberindekileri , çok sayıda STK kuruluşlarında imzası bulunan Başbakan Eski Danışmanı ve Uluslararası Üniversiteler Birliği Konsey Başkan Vekili Prof. Dr. Bayram Altan'ı birlik merkezinde ziyaret ederek, vakıf kuruluşu için kendilerine yardımcı olmasını ve güvendiği bazı dostlarını da Mütevelli Heyetine almasını rica ettiği belirtildi.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir hizmete vesile olacağı düşüncesiyle bu öneriyi, kabul ettiğini söyleyen Prof. Dr. Bayram Altan, çalışmalarına başladı ve vakıf senedini hazırladı. Dünya Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Konsey Başkanı Dr. Ömer Özdoğan'ı, Dr. Av. Mücahit Bekeç'i ve bazı dostlarını vakıf kuruluşu için davet etti. Kısa zamanda noter huzurunda bir araya gelen kurucu üyeler, hazırlanan Vakıf senedini imzaladı ve ardından bir yemek ziyafeti ile vakıf kuruluşunun hayırlı olması dileğinde bulundular.

Restoran sahibi, yemekte büyük bir süriz yaptı. Özel olarak hazırlattığı ve üzerinde çörekotu ile Prensin isminin yazılı olduğu uzun bir pide ikram etti.

"Şeyh Abdülaziz Bin Hamad Bin Abdullah Al-Tani Eğitim, Kültür Ve Sağlık Vakfı" Mütevelli Heyeti'nde; Katar Prensi Sheyh Hamad Fahad Al-Tani,Prensin Özel Kalem Müdürü Omar Mohamed Sharıf Mohamad Salih, Prensin danışmanlarından Mohamad Issa Ali Ramadan ve Mohamad Essam Eldaros Aly Sayed Ahmed, Prof. Dr. Bayram Altan, Dr. Ömer Özdoğan, Dr. Av. Mücahit Bekeç, Av. Okan Saçılık, Asistan Ahmet Ustabaşı ve Turizimci Ahmet Akdeniz yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Katar Prensi Sheyh Hamad'ın, savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp Türkiye'nin müşfik himayesine sığınan Suriyeli çocuklardan 700 tanesinin ilgili Müftülük izni ile açılan kurslarda Kur'an-ı Kerim öğrenerek hafız olmaları için kurs giderleri, eğitim, iaşe ve barınma gibi bütün masraflarını karşıladığı da ifade edildi.

Katar Prensi, "Bundan sonra Türkiye'de gerçekleştirmeyi düşündükleri bu ve benzeri hayır işlerini, kurdukları Vakıf çatısı altında yürüteceklerini" ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Katar Prensi Sheyh Hamad Fahat Al-Sani İstanbul'da Vakıf Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement