Katar, Şanlıurfa'da depremzede 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Katar, Şanlıurfa'da depremzede 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturdu

Katar, Şanlıurfa\'da depremzede 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturdu

Katar Hayır Kurumu'nun (Qatar Charity), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturduğu bildirildi.

21.02.2023 23:51  Güncelleme: 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar Hayır Kurumu'nun (Qatar Charity), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturduğu bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan haberde, Katar Hayır Kurumu'nun, Türkiye ve Suriye'deki bölgelerde afetzede ailelerin yanı sıra yetim ve engellilere destek çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Katar Hayır Kurumu'nun çalışmalarını, "Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım edin" kampanyası kapsamında topladığı bağışlarla yaptığı vurgulanan haberde, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde depremzede 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı hazırlandığı ve 25 depremzede aile için Ankara'da konaklama imkanı sağlandığı aktarıldı..

Şanlıurfa ve diğer bölgelerde çocuk giysileri yardımında bulunulduğu belirtilen haberde, Katar Hayır Kurumu'nun ayrıca Türkiye'deki deprem bölgelerinde 200 yeni yetiminin sponsorluğunu üstlendiği ifade edildi.

Katar Hayır Kurumu'nun Türkiye'de sponsorluğunu yaptığı 6 bin 500 kişiden 4 bin 500'den fazlasının depremlerden etkilendiği belirtilen haberde, kurumun deprem bölgelerindeki ekipleri üzerinden sponsorluğundaki yetim ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığına dikkat çekildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar, Şanlıurfa'da depremzede 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılayı Genel Başkanı Hatay'da Depremzedelerle İftar Yaptı
    20:23 Türk Kızılayı Genel Başkanı Hatay'da Depremzedelerle İftar Yaptı

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtarak onlarla vakit geçirdi. Konuşmasında, depremzedelerin yanında olacaklarını ve birlikte iftar açacaklarını belirten Yılmaz, bu zor günlerin geçeceğine olan inancını dile getirdi.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement