Katar Ulaştırma Bakanı'nın İran Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Katar Ulaştırma Bakanı'nın İran Ziyareti

Katar ile İran'ın, ulaştırma ve taşımacılık alanında ortak bir komite kurulması için anlaştığı bildirildi.

31.10.2017 02:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar ile İran'ın, ulaştırma ve taşımacılık alanında ortak bir komite kurulması için anlaştığı bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti, Tahran ziyareti kapsamında İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Asım Ahundi ile bir araya geldi.

Saliti'nin, mevcut Körfez krizinin başlangıcından bu yana İran'ın ülkesine yönelik olumlu rolünden övgüyle söz ettiği görüşmede, iki ülkenin karşılıklı ticaret, kara ve hava ulaşımını kolaylaştırmak için ulaştırma ve taşımacılık alanında ortak bir komite kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Bu komitenin, iki ülkenin ticari çıkarlarına hizmet eden ortak bir payda bulunması kapsamında oluşturulacağı ifade edildi.

Görüşmede ayrıca taşımacılık, limanlar ve havacılık alanındaki iş birliğinin yanı sıra iki ülke arasında ortak öneme sahip konuların ele alındığı aktarıldı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar Ulaştırma Bakanı'nın İran Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement