Katı atık bertaraf tesisinde gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Katı atık bertaraf tesisinde gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı

Ordu'nun Çaybaşı ilçesindeki katı atık bertaraf tesisinde çıkan arbedeye ilişkin gözaltına alınan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

04.02.2020 21:04  Güncelleme: 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Çaybaşı ilçesindeki katı atık bertaraf tesisinde çıkan arbedeye ilişkin gözaltına alınan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlçeye bağlı İlküvez Mahallesi Göksu mevkisinde, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait katı atık bertaraf tesisine çöp dökülmesine tepki gösteren vatandaşlar, bir süredir tesis önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Tesisin dengeleme havuzunda biriken ve taşma noktasına gelen sızıntı suyun tahliyesi için bölgeye vidanjörler getirildi.

Araçların tesise girişini engellemek isteyen vatandaşlar ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı.

Arbedenin ardından 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ünye Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılar, savcılık sorguları sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla salıverildi.

Olay sonrası tesis çevresinde güvenlik önlemlerini artıran jandarma, bölgeye giden yol üzerine bariyer yerleştirilerek sivil araçların geçişine izin vermiyor.

Tesisteki suyun, vidanjörler tarafından tahliye edilme işlemi ise devam ediyor.

Çaybaşı Kaymakamlığına vekalet eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de tesisteki çalışmaları yerinde inceledi.

Katı atık bertaraf tesisinde gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katı atık bertaraf tesisinde gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement