Katı Atık Depolama Alanındaki Yangın - Son Dakika
Yerel

Katı Atık Depolama Alanındaki Yangın

Katı Atık Depolama Alanındaki Yangın

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Mersinli: "Manisa'daki birçok sivil toplum kuruluşu basit şeylerde eylem yapmayı biliyorlar, buraya gelecekler gerekirse kamyonların çöp boşaltmasına izin vermeyecekler"

14.08.2013 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, kentteki birçok sivil toplum kuruluşunun katı depolama alanı için duyarlılığını göstermesi gerektiğini söyledi.

Yangın çıkan katı atık depolama alanı önünde gazetecilere açıklamada bulunan Mersinli, eski belediye başkanları Adil Aygül ve Bülent Kar döneminde vahşi depolama alanının Develi Köyü'ne taşınmasının gündemde olduğunu, yapılan itirazlar sonucu projenin gerçekleştirilemediğini belirtti.

Belediye başkanlığı görevini yaklaşık 4,5 yıldır yürüten MHP'li Cengiz Ergün'ün ise çöplüğün taşınması için herhangi bir çalışma yapmadığını savunan Mersinli, AK Parti milletvekillerinin sorunun çözümü için bakanlıklara başvurduğunu ifade etti.

Çöplük konusunda gerekli kredilerin alındığını kaydeden Mersinli, daha sonra bir adım dahi atılmadığını savundu.

Çöplüğün bulunduğu mahallenin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adını taşıdığını hatırlatan Mersinli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama ne yazık ki bu isme yakışır bir çözüm üretilmemiş. Manisa'da birçok sivil toplum kuruluşu, esnaf odası, tabip odası, eczacılar odası var. Basit şeylerde eylem yapmayı biliyorlar. Kendilerini tatmin için eylem yapmayacaklar, buraya gelecekler, 'Sağlık açısından endişe verici bir durum var' diyerek burada eylem yapacak, gerekirse kamyonların çöp boşaltmasına izin vermeyecekler. Bu sorun Manisa'nın Laleli, Çarşı veya Malta bölgesinde olsaydı çoktan çözüme kavuşturulurdu. Burada bir kötü niyet var. İnsanlar buradan oy alamadıklarını düşünüp çözüme kavuşturmak istemiyorlar. Ondan sonra da AK Parti'nin üzerine atıyorlar. Gezi eylemleri için tencere tava çalan, ışık söndüren Manisalılar nerede? Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayanlar bizim insanımız değil mi? İstanbul'da sizi ilgilendirmeyen bir şey için günlerce sokağa döküleceksiniz, 'istifa' diye bağıracaksınız ama buraya gelmeyeceksiniz. Bu konuya bütün Manisalılar önem vermeli."

Çöp alanı kosununun çözümü için 10 yıldır uğraştığını söyleyen Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi de, can derdine düştüklerini, seçime kadar soruna çözüm üretilemezse mahalle sakinlerinin oy kullanmayacağını açıkladı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Katı Atık Depolama Alanındaki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement