Katip Çelebi Üniversitesi'nden 3. Uluslarası İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Katip Çelebi Üniversitesi'nden 3. Uluslarası İşbirliği Anlaşması

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Michigan State ve Doğu Akdeniz Üniversiteleri ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarının ardından üçüncü Uluslararası işbirliği anlaşmasını Kanada'nın Bishop's Üniversitesi ile yaptı.

29.01.2012 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşundan bugüne hızlı adımlarla gelişimini sürdüren İzmir'in 4. Devlet Üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kanada'nın Bishop's Üniversitesi ile önemli bir işbirliği anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamında iki üniversite arasında, öğretim üyesi, öğrenci değişimi ve her türlü akademik işbirliği yapılacağı açıklandı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan üniversitenin yeni kurulmasına rağmen uluslararası ilişkiler ağını her geçen gün biraz daha genişletmekte ve güçlendirmekte olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Akhan, " Ülkemizin bilim ufkunu genişletmeyi, evrensel nitelikte çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefleyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi dünya ile buluşmanın bilinciyle, genç beyinlerimizi dünyadaki bilimsel arenaya taşıyacak bir üniversite olacaktır. Üniversitemiz, çağını yakalayarak, ışık tuttuğu yeni ufuklara sorumluluk taşıyan anlayışı ile dünyanın her ülkesinden öğrencilerin tercih edeceği bir üniversite olmayı hedeflemektedir" diye konuştu.

Anlaşma hakkında bilgi veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı aynı zamanda üniversitenin Dış İlişkiler Koordinatörü Prof.Dr.Cengiz Demir ise Katip Çelebi Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin Bishop's Üniversitesinde ders ücreti ödemeden bir ya da iki yarıyıl okuma fırsatı bulacağını kaydetti.

Prof. Dr. Demir, geçtiğimiz yıl içinde Katip Çelebi Üniversitesinde konferans vermek için İzmir'e gelen Bishop's Üniversitesi Williams School of Business öğretim üyelerinden Prof.Dr.Paul Leonard Gallina'a bu anlaşmada gösterdiği yakın işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Katip Çelebi Üniversitesi'nden 3. Uluslarası İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement