Kavak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kavak'tan Kısa Kısa

Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulunda (MYO) "Okul güvenliği değerlendirme toplantısı" gerçekleştirildi.

05.10.2018 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulunda (MYO) "Okul güvenliği değerlendirme toplantısı" gerçekleştirildi.

Kavak Bölge Parkı'ndaki Tiritevi'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Recep Koşal, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak MYO Müdür Vekili Muhammet Çiftci, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cengiz Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Yangöz, Belediye Zabıta Müdürü Fehmi Durgun, Kavak Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurdu Müdürü Mustafa Yerkozlu ile diğer ilgililer katıldı.

Koşal, yurdun çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın güvenliğini sağlamak, huzurlu ortamda eğitim almalarını temin etmek için elimizden ne gelirse yapmak zorundayız. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafındaki yolun gece aydınlatılması gerekiyor. Güvenlik yönünden hem okulda, hem de öğrenci pansiyonunda tedbirlerimizi arttırmalıyız." dedi.

Koşal, alınan tedbirleri görüşmek üzere daha sonra değerlendirme toplantısı düzenleyeceklerini kaydetti.

Çiftci de Kavak MYO'da 950 öğrencinin öğrenim gördüğünü aktararak, "Yaklaşık 200 öğrenci pansiyonda, 50 kadar öğrenci de kiralık evlerde kalıyor. 700 öğrenci ise il merkezinden servis veya kendi araçları ile gidiş geliş yapıyor." ifadesini kullandı.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinliği

Samsun'un Kavak ilesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında program düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kardelen Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Recep Koşal, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cengiz Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, ilçe müftüleri, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kavak Müftülüğü İlahi Grubu tarafından ilahilerin seslendirilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Merve Camisi imamı Sefa Demircan'ın Kur'an tilavetiyle devam etti.

Koşal, burada yaptığı konuşmada, İslam ülkelerinin sürekli baskı altında tutulmaya çalışıldığını ama Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu, her zorluğun üstesinden gelebileceğini söyledi.

İyi nesiller yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Koşal, "İmam hatip liselerine ve din görevlilerine önemli görevler düşüyor. Memleketimizin geleceği bakımından buna ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kavak Müftüsü Nuh Arslan da camilerin Allah'ın evi olduğunu vurguladı.

Müftü Çakı da "Camiler ve din hizmetlerine adanmış ömürler" konulu konferans verdi.

Program, emekli olan ve görevinde başarılı bulunan din görevlilerine plaket verilmesinin ardından sona erdi.

Kavak'ta sağlık standı kuruldu

Kavak Devlet Hastanesi Başhekimliğince vatandaşlara yönelik sağlık bilgilendirme standı kuruldu.

Sebze pazarında kurulan stantta sağlık görevlileri tarafından anne sütünün önemi, emzirme teknikleri, kanserden korunma, kanserde erken teşhisin önemi, obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme ve fiziki aktivite konularıyla ilgili bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Seven, vatandaşlara görevli personeller tarafından çeşitli sağlık konuları ile daha çok sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve halk sağlığı gibi konularda bilgi verildiğini anlattı.

Sağlıklı yaşam için vatandaşların stantları ziyaret etmesini istediklerini dile getiren Seven, "Standımızda aynı zamanda vatandaşlarımızın çeşitli sağlık konularındaki sorularını cevaplandırıyoruz. Sağlıklı yaşam için halka ve öğrencilere yönelik bilgilendirme eğitimleri de düzenleyeceğiz. Sebze ve giyim pazarında bundan sonra da aralıklarla sağlık bilgilendirme standı açmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kavak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.


Advertisement