Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek - Son Dakika
3.Sayfa

Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek

Osmaniye'de çürüdüğü için ameliyatla alınan böbreği, pataloji yerine yanlışlıkla kavanozla odasına getirilen hastanın açtığı dava 10 yıl sonra sonuçlandı. Doktor ve hastane, 68 bin TL tazminata mahkum edildi.

16.01.2018 08:54  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastalanınca hastaneye kaldırılan hastanın sol böbreğinin çürüdüğü belirlendi. Ameliyatla alınan böbrek patolojiye götürülmesi gerekirken, cam kavanoz içinde hastanın odasına getirildi. Kavanoz tam dört gün boyunca odada bekletildi. Skandal olayda doktorun ve hastanenin kusurlu olduğunu belirten hasta ve ailesi konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme, doktor ve hastane yönetimini 10 bin lirası manevi olmak üzere 68 bin 882 lira tazminata mahkum etti. Yargıtay kararı onayınca davacı aile 10 yıl sonra tazminatı tahsil etti.

SOL BÖBREĞİNİN ÇÜRÜDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Osmaniye'de ikamet eden bir hasta, rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tahliller sonucunda hastanın sol böbreğinin çürümüş olduğu ve karın boşluğunda iltihap oluştuğu teşhis edildi. Hasta, 5 Aralık 2007 günü ameliyata alındı. Operasyonda sol böbreği alınan hasta, alınan böbreğin cam kavanoz içerisinde tedavi gördüğü hastane odasına getirilmesiyle büyük şok yaşadı. Görevlilerin 'doktor tarafından patolojiye gönderilecek' denilen kavanozdaki böbrek tam 4 gün boyunca odada bekletildi. Ameliyat sonrası yapılan takiplere rağmen iyileşmeyen hasta bu kez başka bir hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde böbreğin alındığı yerde kistlere rastlandı. Hastaya 'kanser' teşhisi konuldu.

DOKTOR VEHASTANEYE DAVA AÇTILAR

Amansız hastalık aileyi sarstı. Hasta ve ailesi, skandalda doktor ve hastanenin ihmali bulunduğu iddiasıyla olayı yargıya taşıdı. Bir yandan doktor ve hastane yönetimi hakkında soruşturma başlatılırken diğer taraftan hasta ve ailesi, skandalı Osmaniye 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıdı. Böbreğin kavanoz içerisinde odasına getirildiğini ve doktor tarafından patolojiye gönderileceğinin söylendiğini ancak böbreğin odada 4 gün kaldığını belirten hasta, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

DAVASI HASTA, YARGI SÜRECİNDE VEFAT ETTİ

Mahkemede ifade veren davacılar, davalı hekimin teşhis ve tedavide ihmali bulunduğunu, davalı hastanenin de doktorun çalıştıran sıfatı ile bu ihmalde müşterek ve müteselsil sorumlu olduğunu dile getirdiler. Davalıların ihmali nedeni ile kanser gibi bir hastalıkta erken teşhis avantajlarından yararlanamadığını belirten davacı hasta, davalı doktorun ameliyatla aldığı böbreğin patolojik araştırmasının yapılmamasında ağır ihmali bulunduğunu ileri sürdü. Davacılar, 7 bin TL maddi 20 bin lira manevi tazminata hükmedilmesini istedi. Yargılama sürecinde kanser teşhisi konulan davacı hasta vefat etti.

DAVACININ YAKINLARI DA DAHİL OLDU

Davacı avukatı, 2012'de mahkemeye verdiği dilekçeyle davacı hastanın vefatı nedeniyle dahili davacıların davaya katılmalarını, davaya destekten yoksun kalma tazminatı, tedavi giderleri ve cenaze masrafların tahsili olarak devam edilmesini talep etti. Mahkemede savunma yapan davalılar, davanın reddini istedi. Mahkeme, davacılara 58 bin 882 lira 40 kuruşun dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalılardan kusurları oranında alınarak davacıya verilmesine hükmetti.

10 YIL ARADAN SONRA KARARA BAĞLANDI

Diğer davacıların destek tazminatına ilişkin maddi tazminat taleplerinin reddine karar veren mahkeme, 10 bin liralık manevi tazminatın da dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte müştereken ve müteselsilen alınarak davacılara verilmesine hükmetti. Hüküm hem davacılar hem de davalılar tarafından temyiz edildi. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını onadı. Doktor hatası sebebiyle kanserin erken teşhis imkanlarından yararlanamayan hasta ailesi, 10 yıl sonra davanın karara bağlanmasıyla 68 bin 882 liralık tazminatı geçtiğimiz günlerde tahsil etti

Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:25 Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Mersin'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, silah kaçakçılığı yapan bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada ise 1 tabanca, 1 yivli tüfek, 2 av tüfeği, 70 fişek, 1 şarjör, 150 mermi ve 2 adet 6136'ya tabi bıçak ele geçirildi.

  • Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı
    09:24 Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında haftalık asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, geçen hafta meydana gelen olayların analizi yapıldı ve başarılı operasyonlar değerlendirildi.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İzmir'de CHP Gençlik Kolları Başkanı ve 3 Yönetici Gözaltına Alındı
    08:46 İzmir'de CHP Gençlik Kolları Başkanı ve 3 Yönetici Gözaltına Alındı

    İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Okan Er ve diğer 3 ilçe yöneticisi, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 4 yönetici, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

  • Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı
    08:21 Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde mücadele eden Gizem, dokunulmazlık oyununda sakatlanarak yere düştü. Acı içinde kıvranan yarışmacı, hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, Gizem'in durumunun ciddi olduğunu ve yarışmaya devam edip edemeyeceğinin raporlarla belirleneceğini söyledi.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.


Advertisement