Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek - Son Dakika
3.Sayfa

Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek

Osmaniye'de çürüdüğü için ameliyatla alınan böbreği, pataloji yerine yanlışlıkla kavanozla odasına getirilen hastanın açtığı dava 10 yıl sonra sonuçlandı. Doktor ve hastane, 68 bin TL tazminata mahkum edildi.

16.01.2018 08:54  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastalanınca hastaneye kaldırılan hastanın sol böbreğinin çürüdüğü belirlendi. Ameliyatla alınan böbrek patolojiye götürülmesi gerekirken, cam kavanoz içinde hastanın odasına getirildi. Kavanoz tam dört gün boyunca odada bekletildi. Skandal olayda doktorun ve hastanenin kusurlu olduğunu belirten hasta ve ailesi konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme, doktor ve hastane yönetimini 10 bin lirası manevi olmak üzere 68 bin 882 lira tazminata mahkum etti. Yargıtay kararı onayınca davacı aile 10 yıl sonra tazminatı tahsil etti.

SOL BÖBREĞİNİN ÇÜRÜDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Osmaniye'de ikamet eden bir hasta, rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tahliller sonucunda hastanın sol böbreğinin çürümüş olduğu ve karın boşluğunda iltihap oluştuğu teşhis edildi. Hasta, 5 Aralık 2007 günü ameliyata alındı. Operasyonda sol böbreği alınan hasta, alınan böbreğin cam kavanoz içerisinde tedavi gördüğü hastane odasına getirilmesiyle büyük şok yaşadı. Görevlilerin 'doktor tarafından patolojiye gönderilecek' denilen kavanozdaki böbrek tam 4 gün boyunca odada bekletildi. Ameliyat sonrası yapılan takiplere rağmen iyileşmeyen hasta bu kez başka bir hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde böbreğin alındığı yerde kistlere rastlandı. Hastaya 'kanser' teşhisi konuldu.

DOKTOR VEHASTANEYE DAVA AÇTILAR

Amansız hastalık aileyi sarstı. Hasta ve ailesi, skandalda doktor ve hastanenin ihmali bulunduğu iddiasıyla olayı yargıya taşıdı. Bir yandan doktor ve hastane yönetimi hakkında soruşturma başlatılırken diğer taraftan hasta ve ailesi, skandalı Osmaniye 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıdı. Böbreğin kavanoz içerisinde odasına getirildiğini ve doktor tarafından patolojiye gönderileceğinin söylendiğini ancak böbreğin odada 4 gün kaldığını belirten hasta, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

DAVASI HASTA, YARGI SÜRECİNDE VEFAT ETTİ

Mahkemede ifade veren davacılar, davalı hekimin teşhis ve tedavide ihmali bulunduğunu, davalı hastanenin de doktorun çalıştıran sıfatı ile bu ihmalde müşterek ve müteselsil sorumlu olduğunu dile getirdiler. Davalıların ihmali nedeni ile kanser gibi bir hastalıkta erken teşhis avantajlarından yararlanamadığını belirten davacı hasta, davalı doktorun ameliyatla aldığı böbreğin patolojik araştırmasının yapılmamasında ağır ihmali bulunduğunu ileri sürdü. Davacılar, 7 bin TL maddi 20 bin lira manevi tazminata hükmedilmesini istedi. Yargılama sürecinde kanser teşhisi konulan davacı hasta vefat etti.

DAVACININ YAKINLARI DA DAHİL OLDU

Davacı avukatı, 2012'de mahkemeye verdiği dilekçeyle davacı hastanın vefatı nedeniyle dahili davacıların davaya katılmalarını, davaya destekten yoksun kalma tazminatı, tedavi giderleri ve cenaze masrafların tahsili olarak devam edilmesini talep etti. Mahkemede savunma yapan davalılar, davanın reddini istedi. Mahkeme, davacılara 58 bin 882 lira 40 kuruşun dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalılardan kusurları oranında alınarak davacıya verilmesine hükmetti.

10 YIL ARADAN SONRA KARARA BAĞLANDI

Diğer davacıların destek tazminatına ilişkin maddi tazminat taleplerinin reddine karar veren mahkeme, 10 bin liralık manevi tazminatın da dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte müştereken ve müteselsilen alınarak davacılara verilmesine hükmetti. Hüküm hem davacılar hem de davalılar tarafından temyiz edildi. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını onadı. Doktor hatası sebebiyle kanserin erken teşhis imkanlarından yararlanamayan hasta ailesi, 10 yıl sonra davanın karara bağlanmasıyla 68 bin 882 liralık tazminatı geçtiğimiz günlerde tahsil etti

Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kavanozdaki Böbrek Davasında 10 Yıl Sonra Karar Çıktı! Doktor ve Hastane, Tazminat Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 7 Farklı Suçtan Aranan Hükümlü Yakalandı
    09:44 Adana'da 7 Farklı Suçtan Aranan Hükümlü Yakalandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde 7 farklı suçtan 21 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Hüseyin Güneş, Seyhan polisi tarafından yakalandı. Güneş'in, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, hırsızlık ve kamu malına zarar verme gibi suçlardan toplamda 21 yıl 8 ay 27 gün cezası olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Güneş, kapalı cezaevine teslim edildi.

  • Kastamonu'da sevgi evlerinde kalan bebek, yatağında ölü bulundu
    09:42 Kastamonu'da sevgi evlerinde kalan bebek, yatağında ölü bulundu

    Kastamonu'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evinde kalan bebek, yatağında ölü bulundu. Bebek, emzirilmek istendiği sırada hareketsiz olarak bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde bebeğin hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Kaçak Makaron Operasyonu: 2 Milyon TL Değerinde Makaron Ele Geçirildi
    09:40 Uşak'ta Kaçak Makaron Operasyonu: 2 Milyon TL Değerinde Makaron Ele Geçirildi

    Uşak İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, piyasa değeri 2 milyona yakın kaçak makaron ele geçirildi. Bir tırda yapılan aramada 1 milyon bandrolsüz makaron ve 1300 litre etil alkol bulunurken, ayrı bir iş yerinde ise 102 bin 500 bandrolsüz kaçak makaron, sigara sarma makinesi, kıyılmış tütün, kompresör ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda tır sürücüsü gözaltına alınırken, iş yeri sahipleri hakkında adli tahkikat başlatıldı.

  • Balıkesir'de uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı gözaltına alındı
    09:37 Balıkesir'de uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gönen ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu işleyen bir şüpheliyi yakalamak için operasyon düzenledi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı ve sentetik uyuşturucu, uyuşturucu hap ve kubar esrar ele geçirildi. Zanlının jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Kayseri'de 36 Şahıs Uyuşturucu Ticareti Yaptığı İçin Gözaltına Alındı
    09:30 Kayseri'de 36 Şahıs Uyuşturucu Ticareti Yaptığı İçin Gözaltına Alındı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, uyuşturucu madde ticareti yapan 36 şahıs gözaltına alındı. Operasyonlarda 75 gram uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Tutuklanan 13 şahıs cezaevine gönderildi.

  • Mersin'de silah kaçakçılığı iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı
    09:29 Mersin'de silah kaçakçılığı iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin'de Akdeniz ilçesinde örgütlü olarak silah satışı yaptıkları tespit edilen 4 kişi, jandarma tarafından takibe alındı. Yapılan operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda tabanca, av tüfeği, dürbün, bıçak, şarjör ve fişekler ele geçirildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Denetime giren 12 bin aracın bin 539'una ceza yazıldı
    09:16 Denetime giren 12 bin aracın bin 539'una ceza yazıldı

    Düzce'de yapılan trafik denetimlerinde 12 bin 321 aracın bin 539'una çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandı. Denetimlerde 122 araç trafikten men edilirken, 2 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Toplamda 217 bin 103 lira cezai işlem uygulandı.

  • Gümrük Muhafaza Ekipleri Kaçakçılara Büyük Darbe İndirdi
    09:16 Gümrük Muhafaza Ekipleri Kaçakçılara Büyük Darbe İndirdi

    Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Van ve Artvin illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda kaçakçılara büyük darbe indirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde, elektronik sigara tütünü, kaçak cep telefonu ve diğer muhtelif eşyalar ele geçirildi. Toplamda 142 milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılık girişimi engellendi.

  • Düzce'de Trafik Denetimlerinde 12 Bin 321 Araça Cezai İşlem Uygulandı
    09:09 Düzce'de Trafik Denetimlerinde 12 Bin 321 Araça Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de yapılan trafik denetimlerinde 12 bin 321 aracın bin 539'una çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandı. Denetimlerde 122 araç trafikten men edilirken, 2 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Toplamda 217 bin 103 lira cezai işlem uygulandı.

  • Narkoçelik-9 Operasyonunda 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi
    09:01 Narkoçelik-9 Operasyonunda 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi

    Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Narkoçelik-9' operasyonlarında, 1 ton 43 kg uyuşturucu madde ve 387 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

  • İzmir'de 26 kilo esrar ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    09:01 İzmir'de 26 kilo esrar ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    İzmir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 26 kilo 150 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun bilgilerini sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Emniyet ve Jandarma tarafından gerçekleştirilen Narkoçelik-9 operasyonunda 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
    09:00 Emniyet ve Jandarma tarafından gerçekleştirilen Narkoçelik-9 operasyonunda 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi

    Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu madde ve 387 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.


Advertisement