Kavuk, Kaftan ve Mehter Marşıyla Geldiler, 'Fetih 1453'ü Seyrettiler - Son Dakika
Güncel

Kavuk, Kaftan ve Mehter Marşıyla Geldiler, 'Fetih 1453'ü Seyrettiler

Kavuk, Kaftan ve Mehter Marşıyla Geldiler, \'Fetih 1453\'ü Seyrettiler

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, bir grup sinema tutkunu, geçen 16 Şubat'ta gösterime giren dev bütçeli 'Fetih 1453' filmine bilet bulamayınca ilginç bir yola başvurdu.

21.02.2012 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, bir grup sinema tutkunu, geçen 16 Şubat'ta gösterime giren dev bütçeli 'Fetih 1453' filmine bilet bulamayınca ilginç bir yola başvurdu. Başlarına padişah kaftanı takıp, kaftan giyen grup, mehter marşı ile geldikleri sinemada kendileri için ek seans düzenletti.

Dün saat 22.30 sıralarında Osmanlı kıyafetleri giyen yaklaşıp 20 kişi, keman, klarnet ve darbuka eşliğinde mehter marşı çalarak 'Cine Point' sineması önünde toplandı. Yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı 'Fetih 1453' filminin akşam seanslarına bilet bulamadıklarını belirten grup, sinemanın işletmecisi Turgut Çağlar'dan kendileri için ek seans açmalarını istedi. Çağlar, 40 kişi olmaları halinde ek seans açabileceklerini bildirdi. Bunun üzerine gruptakiler telefonlara sarılıp, yakınlarını da davet etti. Kısa sürede 50 kişiye ulaşan grup, biletleri 10 TL'den satılan filmi, saat 23.00'e konulan ek seansla izleme fırsatı buldu.

Marmaris Cine Point sineması işletmecisi Turgut Çağlar, "Gençlerimiz 'Bilet bulamadık, sinemayı basacağız' dedi. Bunun üzerine biz de 'Onlar basmadan kendimiz açalım' dedik. Gençlerimizin tarihimizi anlatan bir filme sahip çıkması bizleri ayrıca gururlandırdı" dedi.

İstanbul'un fethin konu olan ve 17 milyon dolar ile Türk sinema tarihinin en büyük bütçeli filmi olan 'Fetih 1453' gösterime girdiği ilk günden itibaren gişe rekorları kırmaya başladı. Senaryosunu Atilla Engin'in yazdığı, 3 yılda çekilen filmde, Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Ali Rıza Soydan, Sedat Mert, Cengiz Coşkun, Naci Adıgüzel, Erdoğan Aydemir ve Erdal Alkan rol alıyor.

DEB(İÖ/SS) - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kavuk, Kaftan ve Mehter Marşıyla Geldiler, 'Fetih 1453'ü Seyrettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement