Kaya Kartalı'nı görüntülemek için 4 saat beklediler - Son Dakika
Güncel

Kaya Kartalı'nı görüntülemek için 4 saat beklediler

Kaya Kartalı'nı görüntülemek için 4 saat beklediler Kaya Kartalı görünümü ile kendisine hayran bıraktı Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri 4 saatlik bir uğraşın ardından 'Kaya Kartalı'nın beslenmesini görüntüledi.

09.11.2022 15:23  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaya Kartalı'nı görüntülemek için 4 saat beklediler

Kaya Kartalı görünümü ile kendisine hayran bıraktı

AFYONKARAHİSAR - Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri 4 saatlik bir uğraşın ardından 'Kaya Kartalı'nın beslenmesini görüntüledi. Görüntülenen kartal ihtişamı il adeta görenleri mest etti.

DKMP ekipleri Kaya Kartalı'nı görüntülemek için Sandıklı ilçesindeki Akdağ Tabiat Parkı'nda hummalı bir çalışma yaptı. DKMP'nin sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde ekipler buldukları domuz leşinin yanına güme diye adlandırılan gözetleme noktası yapıp ardından bekleyişe geçtiklerini belirttiler. Ardından ekipler fotoğraf makineleri ve kameralar ile 4 saatin sonunda leşe gelen Kaya Kartalı'nı görüntüleyip, fotoğraflarını çektiler. Görüntülenen kaya kartalı ise ihtişamı ile görenleri adeta kendisine hayran bıraktı.

Kaya Kartalı, Atmacagiller familyasından iri bir yırtıcı kuş türü. Ağırlıkları 7 kg'a kadar ve kanat açıklığı 2 m 35 cm'ye kadar ulaşıyor. Küçük kemiricilerden tilki ve yaban keçisi yavrularına kadar birçok memeli türle beslenebilirler; özellikle tercihleri sürüngenlerdir.

Tüm yaşamları boyunca tek eşli olup genellikle her yıl aynı yuvayı kullanırlar. Yuvalarını adından da anlaşılacağı üzere kayalık ve taşlık arazilere yaparlar. Avını yakalama esnasında 320 km hıza kadar ulaşabilirler.

Kaya Kartalı\'nı görüntülemek için 4 saat beklediler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaya Kartalı'nı görüntülemek için 4 saat beklediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement