Kayaalp'ten Ayvalık Belediyesi'ne "doğalgaz" tepkisi - Son Dakika
Politika

Kayaalp'ten Ayvalık Belediyesi'ne "doğalgaz" tepkisi

Kayaalp\'ten Ayvalık Belediyesi\'ne "doğalgaz" tepkisi

Ayvalık Belediyesi'nin "doğalgaz" ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamaya, AK Parti İçe Başkanı Hakan Kayaalp'ten sert tepki geldi.

07.10.2019 13:08  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Belediyesi'nin "doğalgaz" ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamaya, AK Parti İçe Başkanı Hakan Kayaalp'ten sert tepki geldi.

Hakan Kayaalp, ilk kez dönemin AK Partili Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmenin ardından doğalgazın Edremit Körfezi ilçelerine getirileceğini 06.10.2017 tarihinde yaptığı açıklamayla duyurduğunu hatırlatan Başkan Kayaalp, "Ancak o dönemde doğalgazın Körfez ilçelerinden Edremit Havran ve Burhaniye'ye kadar geleceği belirtilmişti. Ancak bu ilçelerin arasında Ayvalık yoktu. Çünkü bu konunda doğalgaz hizmetinin ilçemize gelebilmesi için Ayvalık Belediyesi'nin de talep de bulunmamıştı. Biz bu konuda dönemin belediye yönetimini uyarınca da, yetkililer alelacele BOTAŞ'a başvuruda bulunarak gereken yasal formaliteleri memnuniyetle başlatarak, konuyu Belediye Meclis Toplantısına taşımışlar ve akabinde de BOTAŞ'a gereken başvuruyu yapmışlardı" dedi.

Siyasi kaygı gözetmeksizin Ayvalık halkını AK Parti Hükümeti'nin yatırım hizmetlerinden mahrum bırakmamak adına "Halka hizmet, Hakk'a hizmet" parolasıyla yola çıktıklarını anlatan Hakan Kayaalp, "Bu konuyla ilgili gerek AK Parti Balıkesir milletevekillerimiz, gerekse de Ayvalık İlçe Başkanlığı olarak birçok girişimlerimiz oldu. Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez'in Balıkesir ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın yanı sıra AK Partili Balıkesir milletvekillerimizin de bulunduğu bir toplantıda Ayvalık'ın doğalgaz konusu gündeme geldi. Hemen o anda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz beni telefonla arayarak, Bakanımız Sayın Fatih Dönmez'in Ayvalık'ı ziyaret edeceğini ve bu konuda kendisine gereken tüm bilgileri vermemizi istedi. Hemen ardından da Sayın Milletvekilimiz Pakize Mutlu Aydemir beni arayarak, Ayvalık'ın doğalgaz konusundaki gerekli fizibilite raporlarını bakanımıza sunduğunu söyleyerek, bakanımızın Ayvalık ziyaretinde kendisine tüm bunları aktarmamızı talep etti. Bakanımız Fatih Dönmez'in Ayvalık ziyaretinde, kendisine ilçemizin doğal alt yapı koşullarını ve BOTAŞ tarafından gelecek ana hattı, ilçemize taşıyacak ara arterlerin bulunacağı bölgeleri gösterdik. Sağolsun Bakanımızla birlikte bizde partimizin Balıkesir Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın verdiği bilgileri yerinde etüt edilmesine yardımcı olduk. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez'in Ayvalık ziyaretinin ardından Balıkesir Milletvekilimiz Mustafa Canbey'in ilçemizi ziyareti sırasında teşkilatımızla yaptığımız toplantıda Ayvalık'ın temel sorunlarından olan doğalgaz ve TOKİ konuları ön plana çıktı. Sayın Vekilimiz o gün bu iki konuyla Ankara'ya döndüğünde ilgileneceğinin sözünü vererek ilçemizden ayrılmıştı. Sonrasında AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı olarak uzun yıllardır üzerinde durduğumuz doğalgaz konusu; Sayın Vekilimiz Mustafa Canbey'den başkentteki temaslarının ardından Körfez ilçelerine getirilecek olan doğalgazın Ayvalık'a da getirilmesinin resmen tamamlandığı bilgisi geldi. Ben özellikle bu konuda çok ciddi emekleri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz'ın yanı sıra partimizi Balıkesir milletvekillerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Ayvalık Belediyesi'nin sosyal medyada yapmış olduğu açıklamayla; doğalgazın Ayvalık'a getirilmesi adına AK Parti camiası olarak verdikleri çabalara karşılık, kendilerine mal etmeye çalışmalarını son derece manidar bulduğunu kaydeden Başkan Kayaalp, "Ayvalık Belediyesi'ne soruyorum; doğalgazın ilçemize gelmesi için belediyenin de BOTAŞ tarafından talep edilecek bazı formalitelerin yanı sıra tüm üst yapı ve kapatma çalışmalarını üstleneceğinizi taahhüt ediyor musunuz? Bunun dışında da; doğalgazın Ayvalık'a getirilmesi konusunda bunca emeğin, bunca çabanın sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yücel Yılmaz'a ve sadece doğalgaz değil, Ayvalık'la ilgili her konuda desteklerini bizlerden asla esirgemeyen ve bu konuda insanüstü çabalar gösteren birbirinden değerli milletvekillerimiz; MKYK Üyemiz Yavuz Subaşı, Dr. Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur'a ve bu konuda 2016 yılından bu yana yoğun çabalar içerisinde olan partimizin ilçe teşkilatına küçücük bir teşekkürü çok görmek sizlere yakıştı mı?" diye sordu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kayaalp'ten Ayvalık Belediyesi'ne 'doğalgaz' tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Canlı Hayvan Pazarı ve Şire Pazarı esnafını ziyaret etti
    14:03 AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Canlı Hayvan Pazarı ve Şire Pazarı esnafını ziyaret etti

    AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Canlı Hayvan Pazarı ve Şire Pazarı esnafını ziyaret etti. Er, çiftçilerin desteklerini açıkladı ve sorunları dinledi. Ayrıca, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Malatya'da önde olduğunu belirtti ve esnafın yerinden zorla edilemeyeceğini vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması
    14:01 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Teşkilatlarımızın çalışmaları sırasında sahadan aldıkları bilgi, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere megakentlerde Cumhur İttifakı adaylarının kazanmaya çok yakın oldukları yönündedir.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti
    13:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Gökdere Meydanı'nda yapılacak miting için miting alanına geçti. Bursalılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, vatandaşlara hediyeler ve çiçekler dağıttı. Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda Bursalılara hitap edecek.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.


Advertisement