Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika
Güncel

Kayak Merkezlerinde Son Durum

Kayak Merkezlerinde Son Durum

Kar kalınlıkları Konaklı'da 91, Cıbıltepe'de 49, Palandöken'de 45, Küpkıran'da 20 ve Yalnızçam'da 16 santimetre ölçüldü.

13.02.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Konaklı'da 91, Cıbıltepe'de 49, Palandöken'de 45, Küpkıran'da 20 ve Yalnızçam'da 16 santimetre ölçüldü.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı sayesinde, kayak merkezlerinde kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaştı. Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı, farklı ülkelerden gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Özellikle Polonya, Ukrayna, Rusya ve İran'dan turistler yoğun ilgi gösterdikleri Palandakön'de, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yenilenen pistlerde kayak, snowboard yapıyor, kızak kayıyor.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Önemli kış turizm merkezleri arasında bulunan Palandöken'de Ejder, Güney ve Teleski liftleri ile 1A, 2A, 4A ve 11 No'lu pistlerinin dışında bütün pist ve liftlerin açık olduğu öğrenildi.

Bir otelin genel müdürü Murat Altuğ Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyada kar sıkıntısı yaşanırken Palandöken'de suni karlama sistemleri sayesinde problem yaşamadıklarını ifade etti.

Yoğun talep olduğunu anlatan Kargı, "Taleplerin birçoğunu karşılayamamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Polonya ağırlıklı, Rusya ve Ukrayna'dan misafirlerimiz var" dedi.

Cıbıltepe

Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini yaşadı.

Kristal kar ve sarıçam ormanlarıyla kaplı kayak merkezinde, telesiyej ve pistlerin tamamının açık, otellerdeki doluluk oranlarının ortalama yüzde 80 olduğu belirtildi.

Bölgedeki bir otelin genel müdürü Bülent Okay, yarıyıl tatilinin ardından otellerinde doluluk oranının yüzde 100 olarak devam ettiğini belirterek, sezon başında az da olsa sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Dolu dolu bir sezon geçirdiklerini anlatan Okay, "Hava ısısı biraz arttı, kayak için bütün koşullar ideal. Yerli ve yabancı misafirler kayağa büyük ilgi gösteriyor. Özellikle doğal güzelliğiyle kayak tutkunlarını büyüleyen Karanlık dere bölgesindeki 8 ve 9 No'lu pistlerde yoğunluk yaşanıyor" diye konuştu.

- Küpkıran

Ağrı'da Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan ve son yıllarda hizmete açılan Küpkıran Kayak Merkezi'nde, özellikle bölge illerden gelen misafirler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kayak merkezinde, kayak, snowboard ve kızak yapılabiliyor.

-Yalnızçam

Ardahan'da Yalnızçam Dağları mevkisindeki Yalnızçam Kayak Merkezi'ni dolduran turistler ise kayak ve snowboard yaptı, kızak kaydı.

Kar kalınlığı istenilen seviyede olan Yalnızçam'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tatilcilere her türlü imkan sağlanıyor. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı
    11:51 Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen kazada, Edan Nur S. yönetimindeki Volkswagen otomobil ile Ali İ. yönetimindeki Renault otomobil çarpıştı. Kazada sürücü ve araçlarda bulunan 12 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.

  • Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi
    11:50 Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi

    Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehadetinin 9. yılında Eskişehir Adliyesi'nde düzenlenen programla anıldı. Kiraz'ın adının verildiği salonda düzenlenen anma programına, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri ve çok sayıda savcı ile yargı çalışanı katıldı.

  • UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi
    11:50 UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi

    İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Dr. Abdullah Musab Şahin, UAD'nin 28 Mart 2024'te açıkladığı yeni ihtiyati tedbir kararlarını ve önemini AA Analiz için kaleme aldı.


Advertisement