Kayaköy, Avustralyalı Aktör Russell Crowe'un Filmi ile Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Kayaköy, Avustralyalı Aktör Russell Crowe'un Filmi ile Dünyaya Tanıtılacak

Kayaköy, Avustralyalı Aktör Russell Crowe\'un Filmi ile Dünyaya Tanıtılacak

Ünlü aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği "The Water Diviner" filminin Türkiye'deki sahnelerinin bir bölümü, Fethiye'nin tarihi Kayaköy ören yerinde çekilecek TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Taşçı: "Böyle bir Hollywood filminin Kayaköy'de çekilecek olması deniz aşırı ülkelerden, Uzakdoğudan ve filmin konusu gereği Avustralya'dan bölgemize ciddi ilgi oluşturacak.

27.02.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UTKU UÇRAK - Avustralyalı aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği "The Water Diviner" filminin Türkiye'deki sahnelerinin bir bölümünün Fethiye'nin tarihi Kayaköy ören yerinde çekilmesinin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağı bildirildi.

Çanakkale Savaşı'nda çocuklarını kaybeden ve onların ardından Türkiye'ye gelen bir babanın hikayesini anlatan "The Water Diviner" filminin İstanbul'daki çekimleri, 26 Şubat'ta başladı. Çanakkale Savaşı'nda kaybettikleri çocuklarının cenazesini ülkesine götürmek için karısına söz verip, cenazeleri almak üzere İstanbul'a gelen babanın yolunun Binbaşı Cemal ile kesişmesiyle başlayan hikaye, 1914-1919 yıllarında geçiyor. Film, işgal altındaki İstanbul'u da günümüze yansıtacak.

Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın da oynadığı filmin çekimleri, mart ayı ortasına kadar sürecek İstanbul sahnelerinin ardından Kayaköy'de devam edecek.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye'nin günden güne popüler bir hale geldiğini söyledi.

James Bond serisinin son filmi " Skyfall'ın bazı sahnelerinin 2012 yılında Fethiye'de çekildiğini hatırlatan Taşçı, bu filmin bölgeye özellikle İngiliz turistler açısından çok büyük popülarite kazandırdığını belirtti.

Mart ayı ortalarından ünlü aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği "The Water Diviner" filminin Türkiye çekimlerinin bir bölümünü Kayaköy'de yapacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Taşçı, şöyle konuştu:

"2013'te yaklaşık 60 bin olan Kayaköy'ün ziyaretçi sayısı, eminim ki hem iç hem de dış pazarda iki katına, hatta daha fazlasına çıkacak. Kayaköy zaten oldukça popüler bir yer, bu filmin burada çekilmesinin ülkemiz ve Fethiye bölgesi için bir şans olduğunu düşünüyorum. Fethiye sadece deniz, kum ve güneş ile anılmıyor. Özellikle Likya uygarlığının tarihi kentleriyle ve mübadelenin en canlı yaşandığı yer olan Kayaköy ile de tanınıyor."

Taşçı, Kayaköy'ün yıkılıp yok olmakta olan ve restorasyonu bekleyen evlerinin bu film sayesinde yetkilileri de harekete geçireceğini, böylece Fethiye'nin kültür turizminden daha fazla fayda sağlayabileceğini ifade etti.

Doğal bir film platosu

Yıllar önce Hülya Avşar, Cüneyt Arkın gibi pek çok sanatçının da Kayaköy'de çekilen filmlerde oynadığını bildiren Taşçı, Kayaköy'ün doğal bir film platosu konumunda olduğuna dikkati çekti.

Salih Taşçı, filmin Kayaköy'ün ziyaretçi sayısını artıracağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu anda İngiltere pazarına hitap ediyoruz. Böyle bir Hollywood filminin Kayaköy'de çekilecek olması deniz aşırı ülkelerden, Uzakdoğudan ve filmin konusu gereği Avustralya'dan bölgemize ciddi ilgi oluşturacak. Filmin Kayaköy'ün ziyaretçi sayısında büyük patlama gerçekleştireceğine inanıyorum. Bu filmde rol alacak Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan gibi çok popüler isimlerin de Kayaköy'de çekimlerde yer alacak olmaları, bölgemiz için çok büyük bir kazanç."

- Kayaköy

Fethiye ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan, tarihi MÖ 3000 yıllarına uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy ören yeri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kayaköy'de yaşayan Rumlar, 1922'de yapılan mübadele sonrasında Yunanistan'a gönderilmiş, Yunanistan'daki Türkler de bölgeye yerleştirilmişti. İlerleyen yıllarda Türkler, köyü terk ederek ovaya yerleşti. Buradaki tarihi evler de yıllarca bakımsız ve ilgisiz kaldı.

Yüzlerce yıllık ortak geçmişin, kültürel çeşitliliğin ve zenginliğin izlerini taşıyan Kayaköy'ün "Dostluk ve Barış Köyü" olması için 1988 yılında Türkiye Mimarlar Odası ve Türk–Yunan Dostluk Derneği işbirliğiyle proje hazırlanmış, bu çalışmalar sonunda 736 sivil mimari örneği ile şapeller bulunan Kayaköy, 1. derece kentsel ve arkeolojik sit alanı ilan edilmişti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayaköy, Avustralyalı Aktör Russell Crowe'un Filmi ile Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement