Kayalıklarda 6 gündür mahsur kalan keçiyi dağcılar kurtardı - Son Dakika
Güncel

Kayalıklarda 6 gündür mahsur kalan keçiyi dağcılar kurtardı

Kayalıklarda 6 gündür mahsur kalan keçiyi dağcılar kurtardı Artvin'de sarp kayalıklarda mahsur kalan keçi. 6 gün sonra arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

01.04.2022 23:05  Güncelleme: 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayalıklarda 6 gündür mahsur kalan keçiyi dağcılar kurtardı

ARTVİN - Artvin'de sarp kayalıklarda mahsur kalan keçi. 6 gün sonra arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Keçisine kavuşan sürü sahibi büyük sevinç yaşadı.

Borçka ilçesine bağlı Aralık köyünde küçükbaş hayvan besiciliği yapan İsmail Kesici, 24 Mart Pazar günü bir keçisinin eksik olduğunu fark etti. Keçilerini otlattığı köy yakınlarındaki kayalık alanı kontrol eden Kesici, kayıp keçisinin kayalıklarda mahsur kaldığını fark etti. Köyün gençlerinden yardım isteyen sürüsü sahibi, kendi imkanlarıyla keçiyi bulunduğu yerden indiremeyince AFAD ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, Hopa Arama Kurtarma Derneği dağcıları ile çalışma başlattı. Aç ve bitkin olduğu gözlenen keçiye önce yiyecek veren ekipler, keçinin sakinleşmesinin ardından ip yardımıyla yanına indi. Yaklaşık 60 metrelik uçurumun kenarında 6 gündür mahsur kalan keçi, ürküp düşmemesi için boynuzlarından kement atılarak kontrol altına alındı. Daha sonra dağcı Emin Üçüncü, keçiyi halat ve ip yardımıyla kucağına alarak uçurumdan güvenli bir şekilde aşağı indirdi. 2 saat süren operasyon sonrası keçi sahibine teslime dildi.

İsmail Kesici keçisine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, arama kurtarma ekiplerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

Kayalıklarda 6 gündür mahsur kalan keçiyi dağcılar kurtardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayalıklarda 6 gündür mahsur kalan keçiyi dağcılar kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement