Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçileri Kurtarma Çalışması - Son Dakika
Güncel

Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçileri Kurtarma Çalışması

Bolu'nun Seben ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan 6 keçiyi kurtarma çalışması başladı.

03.11.2018 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Seben ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan 6 keçiyi kurtarma çalışması başladı.

Alınan bilgiye göre, Yuva köyünde yaşayan Ömer Esmer'in 13 keçisi geçtiğimiz hafta yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki kayalıklara çıkarak mahsur kaldı.

Kayalıklara çıkan keçilerin kendiliğinden inmesi için bekleyen Esmer, keçiler inmeyince AFAD ekiplerinden yardım istedi.

Perşembe günü olay yerine giden Bolu AFAD Müdürlüğü yetkilileri, bölgede keşif çalışması yaptıktan sonra keçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

Kayalıkların çok dik ve gevşek olması nedeniyle verimli çalışma yapamayan AFAD ekipleri, Bolu Belediyesi itfaiyesi ile koordineli çalışma kararı aldı.

Bugün tekrar olay yerine giden AFAD ve itfaiye ekipleri, keçilerden 7'sinin kendi imkanlarıyla kayalıklardan indiğini belirleyerek, mahsur kalan 6 keçiyi kurtarmak için çalışma başlattı.

Bir itfaiye eri, yaklaşık 100 metre yükseklikteki kayalıklardan keçilerin bulunduğu bölgeye sarkıtılan iple aşağıya indi.

İtfaiye personelinin aşağıya indiği esnada ürken keçiler kayalıklardan kaçmaya çalıştı. Bu esnada bir keçi kayalıklardan sahibinin yanına düştü. İtfaiye personelince yakalanan bir keçi de iple sahibinin yanına indirildi.

Ekipler, halen kayalıklarda bulunan 4 keçiyi kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçileri Kurtarma Çalışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçileri Kurtarma Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement