Kayapınar Belediyesi'den 102 Metre Karelik Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Kayapınar Belediyesi'den 102 Metre Karelik Temel Atma Töreni

Kayapınar Belediyesi\'den 102 Metre Karelik Temel Atma Töreni

Kayapınar Belediyesi tarafından yapılacak ve toplam 102 bin metrekare alana sahip üç yeni park için temel atma töreni yapıldı.

07.07.2012 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayapınar Belediyesi tarafından yapılacak ve toplam 102 bin metrekare alana sahip üç yeni park için temel atma töreni yapıldı. Bu parklardan biri 50 bin metrekare alanla Diyarbakır'ın ikinci büyük parkı olma özelliği taşıyor. Törende konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP belediyelerin ayrımcılık ve baskılara rağmen hizmet yapmaları nedeniyle hedef haline geldiğini söyledi.

Temel atma törenine BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zünrüt, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bayremir, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP ilçe başkanları ve sendika başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasına yapan Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, "İlçemiz, planlı kentleşmesi, gelişen ekonomisi ve yüzlerce dönümlük sosyal donatı alanları ile bölgenin en gözde ilçelerinden biri olmuş durumda. İlçemizde ise, nüfus artış hızına rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarı 17 metrekareye ulaşmış bulunmakta.

Şuana kadar belediyemiz tarafından 218.455 metrekare alana sahip 46 parkın yapımını tamamlanarak hizmete sunduk. 102 bin metrekarelik alanda yapılmakta olan 3 büyük parkın temelini hep birlikte atıyoruz. Yapımına başladığımız bu parklarımız ise Diyarbakır'da planlanarak üretilmiş en büyük, en kapsamlı park alanlarımızdan olacak. Vizyon projelerimizden olan aynı zamanda bir sosyal donatı alanına dönüşen 50. 000 metrekare alana sahip Dicle kent Bulvarı'nda bulunan parkımızda Nikah Salonu ve Resepsiyon Salon'da bulunmaktadır. Sizinde bildiğiniz gibi hizmet etmek için birlikte yola çıktığımız başkanımız Zülküf Karatekin 3 yıldan beri tutuklu bulunmakta. Sayın Zülküf Karatekin'in kamuoyuna taahhüt ettiği projeleri devralarak bir kısmını tamamladık. Geri kalanı halkımızın desteğiyle tamamlayacağız" dedi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu coğrafyada siyaset yapmak ateşten gömlek giymek olduğunu belirterek, "Ancak bu halk için ateşte yanmak bizim için en büyük onurdur. Binlerce arkadaşımız cezaevinde. Ancak halkımızın inancı ve direnişi bu arkadaşlarımızı özgürlüklerini kavuşturacaktır. Belediyeler olarak projelendirdiğimiz hizmetler bu kentin yıllarca hizmet verecek hizmetlerdir. Bu anlamda bu gün temel atma töreni yaptığımız bu parklarımız bu kapsamdaki projelerdir. Belediyelerimiz her türlü siyasi ve ekonomik kuşatmaya rağmen halka hizmet ediyorlar" şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde açılaşa gelenlere hitaben konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu: " Her türlü baskılara rağmen onurunu çiğnetmeyen bu halk için ne yapsak azdır. Ancak tutuklamalara ve ayrımcılığa rağmen belediyelerimiz halka hizmeti en iyi şekilde yapıyorlar. Paraya boğulmuş AK Parti belediyeleri hizmet yapamazken, belediyelerimizin hizmet etmelerinin nedeni çalmayarak şerefli bir şekilde çalışmalarıdır."

Konuşmaların ardından katılımcı konuklar sahneye çıkarak telem atma törene katılarak kitleyi toplu olarak selamladılar.

Temel atma töreni sonrası Eğitim Destek Evleri Müzik Gurubu, Meral Tekçi ve Cevdet Bağca alandaki 15 bini aşkın kişi unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

Önümüzdeki yıl halkın hizmetine girecek üç park toplam 102 bin metrekare alana sahip. Bu parklardan biri 50 bin metrekare alanla Diyarbakır'ın ikinci büyük parkı olma özelliğini taşıyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayapınar Belediyesi'den 102 Metre Karelik Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement