Kaybettikleri antrenörleri anısına olimpiyat şampiyonu olmak için ter döküyorlar - Son Dakika
Güncel

Kaybettikleri antrenörleri anısına olimpiyat şampiyonu olmak için ter döküyorlar

Batman Petrolspor Güreş Takımı sporcuları, geçen ay trafik kazasında kaybettikleri antrenörleri İbrahim Halil Kay'ın hedefi olan olimpiyat şampiyonluğu için ter döküyor.

01.02.2022 11:09  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Petrol spor Güreş Takımı sporcuları, geçen ay trafik kazasında kaybettikleri antrenörleri İbrahim Halil Kay'ın hedefi olan olimpiyat şampiyonluğu için ter döküyor.

14 yaşında sporcu olarak başladığı güreşe 2010 yılından itibaren antrenör olarak devam eden Kay, yaşamını dezavantajlı çocukları spora kazandırmaya adadı.

Kay'ın Batman Petrolspor Güreş Takımı bünyesinde çalıştırdığı 110 lisanslı sporcudan yaklaşık 30 milli sporcu, bugüne kadar çok sayıda dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları elde etti.

Çorum'da düzenlenen 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'na giderken 2 Ocak'ta bulundukları minibüsün Amasya-Çorum kara yolu Çavuş köyü mevkisinde devrildiği, kafileden 16 kişinin yaralandığı kaza, evli ve 5 çocuk babası İbrahim Halil Kay'ı 39 yaşında hayattan kopardı.

Kay'ın ölümü, hem kentte hem de spor camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Olimpiyat şampiyonluğu hedefini gerçekleştiremeden hayata veda eden Kay'ın yetiştirdiği sporcular, uluslararası müsabakalara onun anısını yaşatmak için daha büyük bir azimle hazırlanıyor.

Akdemir: "Şampiyonluğu hocamıza armağan edeceğiz"

Çalışmalarını antrenör Hamdullah Akdemir gözetiminde TP Petrolspor Güreş Salonu'nda sürdüren sporcular, haftanın her günü idman yapıyor.

Antrenör Akdemir, AA muhabirine, geçen ay trafik kazasında kaybettikleri İbrahim Halil Kay'ın hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirterek, bu hayali gerçekleştirmek ve şampiyonluğu ona armağan etmek için çalıştıklarını söyledi.

Akdemir, "Sabah, öğlen, akşam ve hafta sonu gruplarımız olmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz, sporcuları Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarına hazırlamak. Kulübümüz bünyesindeki sporcumuz Sinan Sadak'ı 24. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'na (Deaflympics) hazırlıyoruz. Orada elde edeceğimiz şampiyonluğu İbrahim Halil Kay hocamıza armağan edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sadak: "Altın madalyayı Batman'a getireceğim"

Brezilya'nın Caxias do Sul kentinde 1-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 24. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanan milli güreşçi Sinan Sadak, antrenörlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Çalışmalara devam ettiklerini, hedeflerine ulaşmak için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Sadak, "2013'te İbrahim Halil Kay hocamın isteği üzerine buraya transfer oldum. Şu anda uluslararası arenada Batman Petrolspor Güreş Takımı'nı temsil ediyorum. 2012'de başlayan kariyerim 5 dünya, 3 Avrupa şampiyonluğuyla devam ediyor. Olimpiyat şampiyonluğu almak ve bu şampiyonluğu da rahmetli hocama hediye etmek istiyorum. Tek eksiğimiz bu kalmıştı. Beraber gidecektik ama nasip olmadı. 24. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'na onsuz gideceğiz ancak Allah nasip ederse altın madalyayı Batman'a getireceğim." diye konuştu.

Pekince: "Kazandığım bütün başarıları kendisine borçluyum"

Milli sporcu Numan Pekince, önündeki bütün engelleri aşıp, kazanacağı başarıları hocası İbrahim Halil Kay'a adamak istediğini aktardı.

Spora 2010 yılında İbrahim Halil Kay ile başladığını, bu yıla kadar da hep beraber çalıştıklarını anlatan Pekince, "Kazandığım bütün başarıları kendisine borçluyum. 2 Ocak 2022'de Türkiye Şampiyonası için beraber yola çıktık. Ne yazık ki talihsiz bir kaza sonucu hocamızı kaybettik. Şu an yaralarımızı sardık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2024 Paris Olimpiyatları'na katılıp, şampiyon olup, altın madalyayı İbrahim Halil hocama armağan etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaybettikleri antrenörleri anısına olimpiyat şampiyonu olmak için ter döküyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaybettikleri antrenörleri anısına olimpiyat şampiyonu olmak için ter döküyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement